Culinar

Mușchiuleț de porc umplut. Condimentele necesare pentru o aromă irezistibilă

Publicat: 21 apr. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mușchiuleț de porc umplut. Condimentele necesare pentru o aromă irezistibilă
Mușchiulețul de porc umplut este un fel de mâncare festiv

Mușchiulețul de porc umplut este un fel de mâncare festiv care nu necesită mult timp sau efort, dar care se dovedește incredibil de gustos. Prieteni, aș vrea să vă împărtășesc un mod de a frige o pulpă de porc pe care nu îl știam până acum, și pe bună dreptate extrem de delicios. Încearcă-l și convinge-te singur!

Pentru a pregăti acest fel de mâncare aveți nevoie de 2 bucăți de pulpă de porc (0,9-1,1 kg în total), 225 g ciuperci tăiate felii subțiri, 5 linguri de ulei de măsline extravirgin, plus încă puțin pentru a condimenta carnea și 4 felii de bacon. Pentru a da gust felului de mâncare aveți nevoie de sare grunjoasă și piper negru proaspăt măcinat, 1 cățel de usturoi tocat fin, 1 lingură de pesmet și 1/2 lingură de pesmet. De asemenea, veți avea nevoie de 1/2 lingură de frunze de pătrunjel tocate, alături de 1/2 linguriță de coajă de lămâie rasă.

Mușchiuleț de porc umplut. Pașii necesari pentru a frige o pulpă pe gril

S-ar putea să credeți că acest fel de mâncare este elaborat și complicat, dar credeți-mă, este foarte ușor de făcut. Este perfect pentru o cină casual și va decora orice masă de sărbători. Și vă va lua mai puțin de o oră să o pregătiți. Într-o tigaie mare, la foc mediu, încălziți 2 linguri de ulei de măsline. Puneți baconul și prăjiți-l bine, aproximativ 8 min. Adăugați ciupercile cremini, 1/2 linguriță de sare și piper după gust. Prăjiți până când ciupercile sunt moi, aproximativ 4 minute.

Adăugați usturoiul și gătiți timp de 1 minut. Se ia tigaia de pe foc și se amestecă cu pesmetul și pătrunjelul, lăsând 2 linguri. Se lasă să se răcească. Se înmoaie 10-12 scobitori în apă pentru a nu se arde în timpul coacerii.

După care se spală și se usucă carnea. Tăiați carnea de porc astfel încât să se deschidă ca o carte. Adică, faceți o tăietură adâncă de 2,5 cm de-a lungul fiecărei felii, fără a o tăia complet. Deschideți carnea ca o carte pentru a obține o bucată plată.

Acoperiți carnea de porc cu folie alimentară, bateți-o cu partea plată a unui ciocan de carne până când are o grosime de aproximativ 1,5 cm, începând din mijloc și mergând spre margini. Întindeți amestecul de ciuperci pe cele două felii aplatizate de mușchiuleț.

Cum să fixezi cusătura mușchiulețului? Timpul necesar pentru a frige la grătar carnea

Începând de pe partea lungă, se rulează bine fiecare bucată. Fixați cusătura cu o scobitoare. Preîncălziți grătarul la o temperatură moderat de ridicată. Ungeți grilul cu ulei de măsline. Ulterior, ungeți rulourile de carne de porc cu ulei de măsline, sare și piper.

Frigeți pe grătar, întorcându-le, timp de 25-30 de minute, până când temperatura din centrul feliei ajunge la 60° C pe un termometru de gătit. Se transferă pe o planșetă de tăiat și se lasă să stea timp de aproximativ 10 minute.

Pentru a oferi o aromă irezistibilă mușchiulețului de porc umplut, într-un bol, amestecați restul de 3 linguri de ulei de măsline și 2 linguri de pătrunjel, coaja de lămâie, sare și piper după gust. Îndepărtați scobitorile și tăiați în rulouri. Se stropesc cu ulei și pătrunjel. După care se servește alături de garnitura dorită.

Adauga un comentariu