Local

Narciza Nedelcu a revenit pe postul de director la Oficiul de Cadastru Iași (EXCLUSIV)

Publicat: 15 iul. 2020
Narciza Nedelcu director Oficiul Judetean de Cadastru
Narciza Nedelcu director Oficiul Judetean de Cadastru

Narciza Nedelcu a revenit pe postul de director la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Iași. Nedelcu avea concurs pe post și astfel Autoritatea Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a repus-o pe funcție. Decizia luată de conducerea ANCPI este suprinzătoare, având în vedere situația în care se află Narciza Nedelcu. Aceasta a fost șefă la Cadastru până în 2012 când a fost suspendată din funcție, fiind implicată într-un dosar de corupție. Lucrurile s-au clarificat însă recent. Narciza Nedelcu a fost condamnată pentru abuz în serviciu la trei ani și jumătate de închisoare cu suspendare, dar cu toate acestea i s-a permis să revină pe funcție.

Curtea de Apel Iași a admis apelurile formulate de Direcția Națională Anticorupție Iași. Astfel, Narciza Nedelcu este condamnată pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice la o pedeapsă de 3 ani închisoare, cu suspendare. De asemenea, inculpata Irina Soficu a fost condamnată pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice la o pedeapsă de 2 ani închisoare, cu suspendare.

Narciza Nedelcu revine la Oficiul de Cadastru Iași

Curtea de Apel Iași a luat o decizie privind condamnarea Narciza Nedelcu încă de la începutul lunii iulie. Narciza Nedelcu revine director la Oficiul de Cadastru Iași în ciuda condamnării primite de trei ani și jumătate pentru abuz în serviciu. „Tribunalul Iaşi admite apelurile formulate de DNA Iași şi inculpaţii STOLNICEANU CRISTIAN, S.C. AGENŢIA DE CADASTRU ŞI TOPOGRAFIE S.R.L., MÂNUŢA AURELIAN – ANTONIUS, ALEXANDRU OVIDIU, S.C. TOPO EURO CAD S.R.L., S.C. GAUSS S.R.L. ŞI LIPSA ŞTEFAN, împotriva sentinţei penale nr. 245/05.03.2019, pronunţată de Tribunalul Iaşi în dosarul nr. 4264/99/2015, pe care o desfiinţează în parte, în latura penală.

Înlătură dispoziţia primei instante de achitare a inculpatei NEDELCU NARCIZA pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Condamna pe inculpata NEDELCU NARCIZA – (…), pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice la o pedeapsă de 3 (trei) ani închisoare, cu suspendare. Înlătură dispoziţia primei instante de achitare a inculpatei SOFICU IRINA pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Condamna pe inculpata SOFICU IRINA – (…) pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice la o pedeapsă de 2 (doi) ani închisoare, cu suspendare.”, se arată în comunicat

Cum s-a ajuns la condamnarea directorului de la Oficiul de Cadastru Iași

Procurorii au arătat cum s-a ajuns la urmărirea Narcizei Nedelcu.

„În perioada 23 – 30 decembrie 2009, inculpata Nedelcu Narciza, în calitate de director şi ordonator de credite al O.C.P.I. Iaşi, aflată în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, a avizat la plată, în mod nelegal, prin aplicarea stampilei «bun de plată» şi a semnăturii, mai multe facturi privind contractele de prestări servicii încheiate anterior cu administratorii firmelor SC Gauss SRL, SC Grup Cinci SRL, SC Topo Euro Cad SRL, SC Agenţia de Cadastru şi Topografie SRL şi PFA Lipsa Ştefan, în condiţiile în care serviciile respective nu au fost efectuate”, se arăta în comunicatul procurorilor.

Comentarii
 • Au repus-o în funcție că dacă deschidea gura ar fi căzut multe capete mari…..
  Hoții dracului…oare cînd se mai termină odată cu ei.

 • Pai ce faceti mai PNL-ilor ???? caasta era mare baroneasa PSD??? de ce nu e la puscarie cum va ladati voi votantilor ???? Ce sa intelegem de aici decat ca PNL=PSD = Ciuma rosie ???

 • Vai de capu ei de tara…
  Daca femeia asa care …acest dosar e pistol cu apa cu siguranta…ajunge iar in functie publica dupa ce , tot orasul stie ca a furat de a spart, si ea si prostul ala de ficior su pe care l a impus peste tot …. ne ducem dracu noi ca societate. Rusine

 • Felicitări Doamna Nedelcu ! Doamna a fost o victimă a PSD Iași, mai exact a șerpăriei imobbiliare din această formațiune rău famată controlată acum de Popa Maricel și Cameluța !

 • Cum pula mea ,esti condamnat definitiv pt abuz in serviciu si esti repus in drepturi ? probabil ca taranca asta perversa stie multe sau a cotizat ca astfel nu se explica !

 • De asta era manga pe la orele 10 madam administratoarea cea vestita. Era bucuroasa ca ii vine mamica. De acu sa vedeti manevre, cascaval si beutura. Ca doar scrofita vine flamanda si insetata de cat a stat pe tusa. Cica i se pregatea de zor dusterul cafeniu sa aiba cu ce deplasa buturelele.

 • Nu stii ce vorbesti. Daca tu consideri ca se curata OCPI ca vine Narcisa te inseli. Sub fostul director Oficiul a functionat bine. Dar el trebuie schimbat. Iar daca nu ma crezi intereseaza-te de cum se dadeau examenele de autorizare la OCPI pe vreamea stimatei inculpate si cum se avizau lucrarile mari gen..Palas…

 • Odată cu inrolarea lui Mihai Mai Marele Iașului, PNL I
  începe sa își recapete culoarea galbena de la valorile de HAUR de la promovarea „Zina Soare a OCPI – ului. Mergeți cu toții la d……u în praznic cu valorile voastre morale.

 • Familie de borfași.o fi vreo specialista eminenta? Sau e o liberală infecta? Oricum sa fii director cu cazier este ilegal. A fost condamnata pentru infracțiuni comise in funcția de director ocpi,nu de Ong. Funcționar la sta cu condamnare penală ,pai statul mai e stat de drept? Comisia euro ce spune? In ziua votului ,cine merge,sa țină minte și numirea asta.seamana cu numirea infractorului Evă Emilian ca director de spital de nebuni. Evă candiadul PNL la primărie din anul 2000. Măcar ăla era instabil psihic( zic colegii lui) asta este Grăsana. Merge? Nu uitați in ziua votului. Jos PNL care tine cu penalii.

 • Este mare experta in cadastru.
  Toata viata a facut numai masuratori, a masurat tot ce i-a cazut in cale.
  Pentru OCPI Iasi este un dublu castig: si ca imagine si ca prestigiu profesional.
  Aceasta este Republica Fantastica Romania in care traim!

 • Discutii online…nu stiti adevarul, multi dintre voi, detaliile tehnice, munca depusa…stam si ne dam cu parerea.A fost un abuz atunci cand s-a dorit inlaturarea ei, sau a altor oameni competenti din aparatul OCPI..interese politice,personale,nici nu mai conteaza…
  Eu sunt sigur ca va fi o schimbare in bine, sunt sigur ca lucrurile la aceasta institutie vor progresa, nu isi va permite nimeni sa greseasca sau sa nu ajute cetatenii asa cum ar trebui!

  Toata lumea isi doreste sa se faca o schimbare in bine in interesul cetatenilor…fara caracatite imobiliare…
  Sa nu ne dam cu parerea, sa aratam cat suntem de profesionisti si corecti…!

Adauga un comentariu