Local

Narciza Nedelcu şi-a dat demisia de la Oficiul de Cadastru Iaşi la o zi după ce a fost repusă pe funcţie (EXCLUSIV) – UPDATE

Publicat: 16 iul. 2020
Narciza Nedelcu şi-a dat demisia de la Oficiul de Cadastru Iaşi la o zi după ce a fost repusă pe funcţie - SURSE (EXCLUSIV)
Narciza Nedelcu, fostul director la Oficiul de Cadastru Iaşi

Narciza Nedelcu, repusă ieri, 15 iulie 2020, pe funcţia de director la Oficiul de Cadastru Iaşi, şi-a dat astăzi demisia din funcţie. Întoarsă pe postul de la Cadastru după 8 ani, perioada în care a fost anchetată şi apoi condamnată pentru abuz în serviciu, Narciza Nedelcu a decis să facă un pas în spate.

Declarația Narcizei Nedelcu cu privire la condamnare

UPDATE: Fostul director la Oficiul de Cadastru Iașia o oferit o declarație de presă prin care menționa faptul că decizia instanței de a fi condamnată pentru abuz în serviciu nu dorește să o comenteze.

„Am acceptat cu onoare şi demnitate repunerea în funcţia de director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate lmobiliara (OCPI) laşi de către onorată instant, conform hotărârii pronunţate. Decizia instanţei este definitivă şi nu doresc să o comentez.

Întrucât imaginea PNL şi a Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate lmobiliara (ANCPI) a fost afectată prin atacuri mincinoase, am decis să fac un pas în spate şi să-mi dau demisia de onoare din funcţia de director al OCPI laşi.

Deşi nu sunt membră a niciunui partid politic, am rămas cu orientare de dreapta. Sunt consecventă acestor convingeri şi, chiar dacă am renunţat la calitatea de membră PDL, pentru a nu afecta imaginea partidului, am rămas tributara ideologiei liberale şi doctrinei democrate, valori pe care mi le asum.

Rămân simpatizantă Partidului Naţional Liberal.

Este nevoie ca la conducerea OCPI laşi să fie numit politic un nou director, tânăr, cu putere de muncă şi de perspectivă . Am încredere în pepiniera de tineret cultivata de PNL laşi, întrucât un tânăr, care este preşedintele BPJ al PNL laşi şi ministru în funcţie, a făcut parte din colectivul OCPI laşi, pe care I-am coordonat în calitate de director şi sunt convinsă că preşedintele PNL laşi cunoaşte problematica instituţiei şi va găsi soluţia ideală. Succes!”, a fost declarația de presă dată de Narciza Nedelcu.

Comunicat oficial de revocare din funcție

UPDATE: Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a transmis oficial un comunicat prin care se menționează faptul că a revocat-o din funcția de director al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Iași pe doamna Narciza NEDELCU. Decizia a venit ca urmare a solicitării acesteia de a fi eliberată din funcție.

„ANCPI, instituție aflată în subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA), a dispus astăzi, 16 iulie, schimbarea din funcția de director al OCPI Iași a doamnei Narciza NEDELCU, prin Ordin al directorului general al ANCPI.  

Prin acceaşi decizie, pronunţată în dosarul penal nr. 4264/99/2015, instanţa de judecată a dispus, de asemenea, suspendarea executării pedepsei accesorii a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 alin 1 lit. a, teza a II-a si lit. b din Codul penal din 1968.”, se arată în comunicatul remis de ANCPI Iași.

Întreaga decizie poate fi consultată AICI!

Narciza Nedelcu şi-a dat demisia la o zi după ce a fost repusă pe funcţie

Surse din mediul administrativ arată că aceasta a decis să demisioneze în urma presiunilor publice ca urmare a revenirii pe funcţie în ciuda condamnării penale.

Nedelcu a fost condamnată la trei ani şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, dar cu toate acestea, magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi i-au permis să revină la serviciu. Astfel, aceasta s-a prezentat ieri la birou pentru a-şi prelua atribuţiile.

Totuşi, astăzi a decis să-şi prezinte demisia, mai ales că decizia de revenire la Oficiul de Cadastru Iaşi este una scandaloasa în raport cu faptele comise de aceasta.

Narciza Nedelcu a fost condamnată la închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu

Condamnată la închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, Narciza Nedelcu a revenit pe postul de director la Oficiul de Cadastru Iași. O instituție publică din Iași a ajuns astfel să fie condusă de o persoană care are mari probleme cu legea. Aceasta a ocupat funcția până în 2012, când a fost suspendată din funcție în urma unei anchete a Direcției Naționale Anticorupție. Reprezentanții ANCPI au explicat de ce Narciza Nedelcu a revenit pe funcție

Decizie incredibilă luată într-o instituție publică din Iași. Condamnată la 3 ani și jumătate de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, Narciza Nedelcu a ajuns din nou pe postul de director la Oficiul de Cadastru Iași. Decizia a fost luată de conducerea Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), în ciuda faptului că aceasta are o condamnare penală. Narciza Nedelcu a ocupat funcția de director la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Iași până în anul 2012, când a fost suspendată din funcție în urma unei anchete a procurorilor de la Direcția Națională Anticorupție (DNA). Decizia este cu atât mai revoltătoare cu cât condamnarea primită de Narciza Nedelcu are legătură exact cu exercitarea funcției de director la Oficiul de Cadastru Iași.

Narciza Nedelcu revine la Oficiul de Cadastru Iași. Curtea de Apel a decis condamnarea directorului la trei ani jumătate de închisoare

Narciza Nedelcu revine la Oficiul de Cadastru, repusă de conducerea ANCPI. La începutul lunii iulie, Narciza Nedelcu a fost condamnată la închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, într-un dosar care a durat ani buni și care a implicat mai multe persoane. În ciuda condamnării și a problemelor penale pe care le are, Nedelcu a revenit pe funcția de la Cadastru. Aceasta a dat concurs pentru postul de director la instituția ieșeană, iar acum a revenit pe funcție. Cum s-a ajuns ca aceasta, deși avea condamnare penală, să revină pe funcție? Cei de la Cadastru nu sunt funcționari publici. ANCPI a repus-o pe funcție având în vedere că instanța nu i-a interzis exercitarea. Practic, deși au decis să o condamne pentru abuz în serviciu, mangistrații de la Curtea de Apel nu i-au interzis să revină pe funcție, în minută precizându-se că toate sancțiunile sunt suspendate.

Reporterii cotidianului BUNa ZIUA IAȘI au încercat să ia legătura cu Laurențiu Blaga, directorul general ANCPI, abia instalat în funcție de premierul Ludovic Orban. Reprezentanții ANCPI au explicat de ce Narciza Nedelcu a revenit pe funcție.

„În momentul în care a început urmărirea penală împotriva doamnei Narciza Nedelcu, director al OCPI Iași, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, conducerea ANCPI a decis suspendarea acesteia din funcție, deși legislația în vigoare nu prevedea această măsură ca fiind obligatorie. Astfel, contractul individual de muncă al doamnei Narciza Nedelcu a fost suspendat. Ținând cont de angajamentele de integritate asumate de actualul guvern, ne-am fi dorit să nu ne confruntăm cu o asemenea situație neplăcută, însă, dată fiind decizia instanței, suntem obligați să luăm act de aceasta și să o respectăm. Astfel, în prezent, doamna Narciza Nedelcu nu poate fi demisă”, au spus cei de la ANCPI.

Comentarii
  • DA! VINE UN ALT CORUPT SI MAI MARE SI TOT ASA, ORICUM FEMEIA ASTA TREBUIA SA -SI DEA DEISIA CA NU MAI INSPIRA INCREDERE NIMANUI. NUMAI CORUPTI LA FUNCTIILE DE CONDUCERE CARE ASTEAPAT MITA CA SA TE REZOLVE NU PENTRU A-SI INDEPLINI OBLIGATIILE DE MUNCA CARE-I REVIN

  • Se pun in functii doar analfabeti cu diploma false dar slugi de incredere…
    Oameni care nu au muncit in viata lor dar spagari pana la cer, si ei si neamurile lor….uitati-va in jur la oras si la tara asta cum ar trebui sa arate si cum arata…..exact ca oligofrenii de la conducere….
    Nu uitati SOMNUL NATIUNII NASTE MONSTRI …..asa e daca ne uitam in jur….

Adauga un comentariu