International

Natalia Gavriliță este premierul desemnat de actualul președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu

Publicat: 27 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Natalia Gavriliță este premierul desemnat de actualul președinte al Republicii Moldova Maia Sandu
Natalia Gavriliță, noul premier al Republicii Moldova, desemnat de președintele Maia Sandu

Maia Sandu, actualul președinte al Republicii Moldova, a desemnat-o în funcția de premier pe Natalia Gavriliță, fostul ministru al Finanțelor.

„Am luat decizia de a o desemna în calitate de premier pe Natalia Gavriliță. Este un om în care am încredere, o profesionistă integră și responsabilă”, a anunțat Maia Sandu, în cadrul unui briefing, potrivit jurnal.md.

Maia Sandu a adăugat că susține în continuare alegerile anticipate, deoarece sunt singura cale de a ieși din impasul în care se află țara.

„În continuare consider că anticipatele sunt singura cale de ieșire din acest impas, cetățenii trebuie să aibă dreptul să-și aleagă deputații și să se facă o majoritate responsabilă care să lucreze în interesul cetățenilor. Acum fracțiunile au posibilitatea să demonstreze dacă vor anticipate sau umblă cu minciuni și încearcă să pună capcane”, a mai adăugat Maia Sandu.

Natalia Gavriliță este premierul Republicii Moldova: „Voi folosi aptitudinile și competențele mele pentru îmbunătățirea vieții oamenilor”

Prima reacție a candidatului desemnat, Natalia Gavriliță, este următoarea:

”Sunt onorată că am fost desemnată în calitate de candidat la funcția de prim-ministru. Voi folosi aptitudinile și competențele mele pentru îmbunătățirea vieții oamenilor și prosperarea Moldovei. Cred cu tărie că cetățenii merită dreptate și bunăstare și voi veni în fața voastră cu o echipă și un program care pot să scoată țara din criză și să apere interesele cetățenilor”, a scris Natalia Gavriliță pe pagina sa de Facebook.

Maia Sandu este președintele Republicii Moldova

Joi, 24 decembrie 2020, Maia Sandu a preluat oficial funcția de președinte al Republicii Moldova. La ceremonia de învestire, aceasta a afirmat că singura ei grijă este binele Moldovei, pledând pentru alegeri parlamentare anticipate. Igor Dodon, fostul președinte, a așteptat-o cu un buchet de flori și a vrut să dea mâna cu aceasta, însă Maia Sandu a refuzat, invocând restricțiile impuse din cauza pandemiei provocată de noul coronavirus.

La scurt timp după ce a preluat mandatul, site-ul Preşedinţiei a fost modificat. Astfel că, limba de acces a paginii s-a transformat din moldovenească – MD, în română – RO, potrivit Deschide.md.

„Niciodată nu aş fi ajuns preşedintă fără implicarea voastră. Sunt una din voi, un om simplu. Ca şi mine, voi credeţi că implicarea este soluţia. În noiembrie aţi oferit cel mai mare capital de încredere unui preşedinte care intră în funcţie. Cu speranţe eu intru pe poarta preşedinţiei. Celor din diasporă eu vreau să vă mulţumesc din suflet şi să vă rog să mergem în continuare împreună. Victoria va fi atunci când politicienii vor fi slujitori ai cetăţenilor.

Maia Sandu asigură cetățenii Republicii Moldova că are planuri mari pentru prosperitatea țării. Ea are încredere că le va putea duce la îndeplinire, dar numai cu ajutorul oamenilor.

Pentru ca să reuşim, energia din ziua alegerilor trebuie să rămână aici pentru patru ani. Energia voastră este decisivă pentru ca să transformăm Moldova cu adevărat. Am planuri mari pentru ţara noastră, dar nu le pot realiza de una singură. Am nevoie de suportul dvs., dragi cetăţeni. Aşteptările sunt mari, dar provocările sunt şi mai mari”, a spus Maia Sandu în discursul său.

Adauga un comentariu