International

Maia Sandu a preluat oficial funcția de președinte al Republicii Moldova! Cum a reacționat Igor Dodon la ceremonia de învestire – VIDEO

Publicat: 24 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Maia Sandu a preluat oficial funcția de președinte al Republicii Moldova Cum a reacționat Igor Dodon la ceremonia de învestire - VIDEO
Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale din Republica Moldova

Joi, 24 decembrie, Maia Sandu a preluat oficial funcția de președinte al Republicii Moldova. La ceremonia de învestire, aceasta a afirmat că singura ei grijă este binele Moldovei, pledând pentru alegeri parlamentare anticipate. Igor Dodon, fostul președinte, a așteptat-o cu un buchet de flori și a vrut să dea mâna cu aceasta, însă Maia Sandu a refuzat, invocând restricțiile impuse din cauza pandemiei provocată de noul coronavirus.

La scurt timp după ce a preluat mandatul, site-ul Preşedinţiei a fost modificat. Astfel că, limba de acces a paginii s-a transformat din moldovenească – MD, în română – RO, potrivit Deschide.md.

„Niciodată nu aş fi ajuns preşedintă fără implicarea voastră. Sunt una din voi, un om simplu. Ca şi mine, voi credeţi că implicarea este soluţia. În noiembrie aţi oferit cel mai mare capital de încredere unui preşedinte care intră în funcţie. Cu speranţe eu intru pe poarta preşedinţiei. Celor din diasporă eu vreau să vă mulţumesc din suflet şi să vă rog să mergem în continuare împreună. Victoria va fi atunci când politicienii vor fi slujitori ai cetăţenilor. Pentru ca să reuşim, energia din ziua alegerilor trebuie să rămână aici pentru patru ani. Energia voastră este decisivă pentru ca să transformăm Moldova cu adevărat. Am planuri mari pentru ţara noastră, dar nu le pot realiza de una singură. Am nevoie de suportul dvs., dragi cetăţeni. Aşteptările sunt mari, dar provocările sunt şi mai mari”, a spus Maia Sandu în discursul său.

De asemenea, Maia Sandu a reamintit că cea mai bună soluție pentru viitorul Republicii Moldova sunt alegerile anticipate.

„Pe 15 noiembrie a fost un vot pentru dreptate. Speriaţi de această unitate, politicienii duc ţara în haos. Politicieni care nu se lăsă de fotolii, încearcă să provoace haos total. Ce deputaţi sunt acei care încearcă să aloce bani pentru oamenii nevoiaşi, taie orice şansă a ţării pentru a obţine ajutor financiar. Ce fel de deputaţi sunt cei care amnistiază hoţi. Ei nu sunt oameni de stat. Dragi cetăţeni, avem nevoie de un stat bun. Voi respecta Constituţia şi legile, oamenii însă nu mai pot aştepta. Politica nu mai poate fi făcută pe protecţia oligarhilor. Programul pe care l-am propus va fi cel mai dus cu un Guvern şi Parlament care va înţelege sensul votului de pe 15 noiembrie. Alegeri anticipate, nu există altă soluţie”, a adăugat Maia Sandu.

Obiectivele Maiei Sandu

Președintele a mai declarat că obiectivul ei este să fie un președinte al dreptății. Mai mult, Maia Sandu afirmă că va apăra cu orice preț oamenii de afaceri de abuzuri, fiindcă acest lucru stă la baza unei economii puternice. Ea spune că va veni în sprijinul primarilor, că va interveni în educație, dar și în infrastructura de la nivel european. Totodată, ea anunță că va ajuta fermierii și va da încredere antreprenorilor. În acest fel, va ajuta la scoaterea țării din izolarea internațională și va promova o politică externă puternică.

„Nu am altă grijă decât binele Moldovei. În zilele următoare vom porni împreună lupta. Cel mai important lucru pe care noi l-am reuşit este unitatea, pe baza ei trebuie să mergem mai departe. Dragi cetăţeni, vă iubesc pe toţi deopotrivă. Până la urmă aici nu e vorba despre succesul preşedintelui, ci cel al ţării. Vreau să celebrăm mai mult succesul Moldovei. Vă văd, vă cunosc. Sunt preşedintele vostru şi puteţi conta pe mine”, a conchis Sandu.

Igor Dodon, fostul președinte al Republicii, a fost huiduit la ieşirea din sediul Preşedinţiei, fiind”Iuda!” şi ”Trădătorule!”.

Adauga un comentariu