Prima pagină » International » NATO şi-a „dublat” prezenţa în Marea Baltică şi în Marea Nordului, la „peste 30 de nave”, după ce gazoductele Nord Stream au fost sabotate
NATO şi-a „dublat” prezenţa în Marea Baltică şi în Marea Nordului, la „peste 30 de nave”, după ce gazoductele Nord Stream au fost sabotate

NATO şi-a „dublat” prezenţa în Marea Baltică şi în Marea Nordului, la „peste 30 de nave”, după ce gazoductele Nord Stream au fost sabotate

11 oct. 2022, 23:21,
în International

Alianţa Nord-Atlantică şi-a „dublat” prezenţa în Marea Baltică şi în Marea Nordului la ”peste 30 de nave” după ce gazoductele Nord Stream au fost sabotate, a anunţat marţi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, conform AFP.

Aceste nave sunt „susţinute de aeronave de patrulare maritimă şi capabilităţi submarine”, a declarat Stoltenberg într-o conferinţă de presă.

Aceste zone maritime includ alte gazoducte care leagă Norvegia în special de ţările europene

Eforturile de consolidare militară „sunt strâns coordonate de Comandamentul Maritim NATO”, a adăugat el.

Aceste zone maritime includ alte gazoducte care leagă Norvegia în special de ţările europene, care sunt de o importanţă critică.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marți că „Ucraina are iniţiativa” în războiul cu Rusia, iar alianța de apărare occidentală va fi alături de Kiev atât timp cât va fi nevoie.

„În timp ce Rusia recurge din ce în ce mai mult la atacuri oribile și fără discriminare asupra civililor și a infrastructurii critice, președintele Putin eșuează în Ucraina”, a declarat dl Stoltenberg într-o conferință de presă susţinută în ajunul unei reuniuni de la Bruxelles a miniștrilor apărării din statele membre NATO, informează Rador.

NATO va organiza exercițiul său anual de descurajare nucleară săptămâna viitoare

El a mai spus că NATO va organiza exercițiul său anual de descurajare nucleară săptămâna viitoare și că monitorizează îndeaproape forțele nucleare ale Rusiei.

„Nu am văzut nicio schimbare în postura Rusiei, dar rămânem vigilenți”, a adăugat Stoltenberg.

De cealaltă parte, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că furnizarea de arme către Ucraina reprezintă o amenințare pentru Federația Rusă.

„Și, desigur, nu putem (permite) Ucrainei să creeze o amenințare constantă la adresa securității Federației Ruse. Adica aderarea la NATO si dislocarea de arme pe teritoriul Ucrainei care vor reprezenta o astfel de amenintare”, a punctat ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`