WoW!

Neconfirmat OFICIAL – Cazurile de COVID-19 nu vor mai fi raportate pe localități

Publicat: 21 mart. 2020

Liderul PRO România, Victor Ponta, a publicat, sâmbătă, pe contul său de Instagram, un document semnat de secretarul de stat, Gheorghe Sorescu, din Ministerul de Interne prin care se intezice prefecturilor să mai dea informații despre numărul de teste de coronavirus, cazurile confirmate și starea de sănătate a pacienților.

În adresa către prefecturi, inclusiv municipiul București se arată că:

„Prin prezenta, vă aducem la cunoștință faptul că, începând cu data de 21.03.2020, nu veți mai comunica nici un fel de informații referitoare la:

  • – numărul de teste COVID-19 efectuate;
  • – numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor efectuate;
  • – starea de sănătate a pacienților depistați pozitiv cu COVID-19”.

Dacă li se cer astfel de informații, prefecturile vor trebui să răspundă că orice comunicare se face doar de la nivel central, prin Grupul de comunicare strategică.

Autenticitatea documentului nu este confirmată oficial.

Acesta apare însă în condițiile în care în ultima săptămână au existat mai multe dezbateri legate de numărul de teste de coronavirus pe care le face România, mult mai mic decât alte țări.

În plus, de două zile, Grupul de comunicare strategică refuză să mai prezinte situația cazurilor de coronavirus pe județe, fără a oferi explicații în legătură cu această decizie.

Pe de altă parte, prin decretul de instaurare a stării de urgență, se stabilește că „pe perioada stării de urgență, termenele legale stabilite pentru soluționarea solicitărilor formulate în exercitarea liberului acces la informații de interes public, precum și a petițiilor se dublează”.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, și secretarii de stat, Raed Arafat și Bogdan Despescu, vor face declarații de presă legate de epidemie, sâmbătă, la ora 19.00. Jurnaliștii nu vor fi prezenți la aceste declarații și nici nu pot transmite întrebări.loading...

Adauga un comentariu