Razboi în Ucraina

Negocierile de pace din Turcia nu au înregistrat progrese mari, susţine Moscova

Publicat: 30 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Negocierile de pace din Turcia nu au înregistrat progrese mari susţine Moscova
Negocierile de pace din Turcia se poartă și miercuri

Într-o intervenţie oficială, purtătorul de cuvânt al Kremlinului susţine că negocierile de pace din Turcia dintre cele două țări nu au fost încununate de reale progrese. Pe de altă parte, ucrainienii considerau că s-au creat premisele prin care Volodimir Zelenski se va putea întâlni cu Vladimir Putin.

Analiştii militari şi politici au afirmat, înainte de negocieri, că nu sunt șanse reale să se ajungă la un tratat de pace. Chiar un oficial din Ucraina susţinea că țara pe care o reprezintă speră măcar să obțină noi coridoare umanitare.

Negocierile de pace din Turcia nu au fost unele în care au fost înregistrate mari progrese

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a informat presa cu privire la discuțiile purtate ieri cu Ucraina în Turcia și a minimizat orice speranță de pace. Ieri, Rusia a declarat că intenționează să-și reducă activitatea militară la Kiev și Cernihiv, iar Ucraina a declarat că va lua în considerare să devină un stat „neutru”.

„Ceea ce este pozitiv este că partea ucraineană a început cel puțin să formuleze și să pună pe hârtie în mod specific ceea ce își propune. Până acum nu am reușit să reușim asta. În rest, nu putem, spune așa, să afirmăm în prezent că au existat progrese, ceva foarte promițător”, a spus Dmitri Peskov, în remarcile raportate de agenția de presă Interfax.

În cursul zilei de marţi, autoritățile din Ucraina s-au arătat mai optimiste spunând că s-au creat premisele prin care s-ar putea aranja o întâlnire între Vladimir Putin și Volodimir Zelenki. Cel din urmă a menţionat înainte de negocieri că Ucraina poate să devină o țară neutră din punct de vedere militar doar dacă va avea asigurări de la state precum Polonia, SUA, China, Canada sau Rusia.

Rusia bombardează în continuare obiectivele din estul Ucrainei

Cu toate că a promis o retragere parțială, Rusia continuă să bombardeze estul Ucrainei. În special în regiunea Donețk au fost raportate numeroase bombardamente. Unii analişti militari au afirmat faptul că declarațiile de marţi ale autorităților rusești pot fi privite cu suspiciune şi drept o strategie prin care aceștia pot să se regrupeze. În altă ordine de idei, revenind la bombardamentele rusești, guvernatorul Pavlo Kyrylenko a arătat pe Twitter că printre țintele Federației s-au regăsit și locații civile:

Informații operaționale despre invazia rusă în dimineața zilei de 30 martie. Bombardarea inamicului continuă de-a lungul întregii linii de contact. Dimineața, rușii au lansat lovituri aeriene asupra Maryinka și Novomykhailivka, după care au început să lucreze cu artileria în zona acestor așezări. este mesajul publicat pe Twitter.

Este bine de menționat faptul că de la începutul răboiului, Turcia a căutat să medieze cele două părți implicate în război. În acest fel, Erdogan a avut mai multe convorbiri telefonice cu Vladimir Putin pe care l-a îndemnat să renunțe la bombardamentele din Ucraina. Până acum au avut loc 4 runde de negocieri, dintre care două în Belarus. În acest context vom vedea dacă viitoarele negocieri de pace se vor avea mai multe progese.

Adauga un comentariu