Actualitate

Nelu Tătaru a vorbit despre situația actuală a pandemiei de coronavirus în România

Publicat: 23 iul. 2020
ALT=«Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru»
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre situația pandemiei de coronavirus din România. Acesta a menționat că în acest moment totul este sub control dar că trecem printr-un episod pe care nimeni nu și l-ar fi dorit.

„În opinia mea, nu, nu a scăpat de sub control, numai că trăim un alt episod pe care nu l-a dorit nimeni. O parte din vină o avem cu toții, poate mai mare cei care nu au mai vrut să creadă că există așa ceva sau au uitat zilele, chiar săptămânile și lunile în care au stat închiși în casă, temători și uitându-se la televizor la ce se întâmplă în Spania și Italia.

Astăzi avem niște măsuri de relaxare, avem o parte a populației care nu mai crede, avem niște factori decizionali care negativează cam tot ce s-a întâmplat în ultimele luni, avem niște instigări la nerespectarea unor reguli”, a declarat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: „Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri!”

Nelu Tătaru, a vorbit astăzi despre situția actuală din România în raport cu pandemia de coronavirus. Acesta consideră că următoarele două săptămâni vor fi dificile deoarece vor fi impuse din nou măsuri de carantină, izolare în spital, izolare la domiciliu. Totuși, dacă va exista cooperare din partea populației, situația va fi una favorabilă pentru români.

”Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri! Vom avea două săptamâni dificile pentru a putea reimpune acele măsuri de carantină, izolare în spital, izolare la domiciliu. În funcție de cooperarea la aceste măsuri, în funcție de respectarea anumitor norme de desfășurare a anumitor activități, vom putea vedea evolutia în perioada următoare. Repet, vom avea două săptămâni destul de grele, muncă asiduă, atât la nivelul DSP cât și la unitățile sanitare”, a spus ministrul Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: „Următoarele 2 săptămâni sunt cruciale”

Nelu Tătaru, a vorbit astăzi despre evoluția ultimelor zile de weekend din punctul de vedere al respectării măsurilor de prevenție pentru stoparea pandemia de coronavirus. Acesta a afirmat că s-a discutat despre izolare și carantinare în zonele unde există o cazuistică. De asemenea acesta a menționat că începând cu ziua de mâine, 21 iulie, va exista legislația necesară pentru izolare și internare.

„S-a discutat evoluția ultimelor zile de weekend, pe Valea prahovei sau litoral. Sunt focare care trebuie urgentate în anchetă. Orice persoană care este depistată pozitiv, să se facă anchetă epidemiologică. Să se identifice contacții. Datele referitoare la anchetă să fie trimise la Ministerul Sănătății. S-a discutat despre izolare și carantinare, să putem gestiona zonele care au o cazuistică, acolo unde numărul este ridicat.

Dacă avem nevoie de personal, detașăm personal, dacă sunt focare în unități non-COVID, le vom transforma în unități COVID. Avem în stidiu focare sau localități. Parametrii sunt 3 cazuri la mia de locuitori, dacă avem așa ceva ne gândim la izolare sau carantinare. Avem 1.900 de paturi în unitățile non-COVID. Gestionăm această situație, este încordată în anumite spitale, în anumite zone.

M-am raportat la o prognoză pe următoarele 7 zile. În măsura în care ne uităm la studii, vor crește cazurile. Următoarele 2 săptămâni sunt cruciale, vom vedea dacă vom avea o stagnare și vom merge pe un platou. De mâine avem legislație, putem interna, putem izola. Dacă punem în aplicare aceste pârghii, vom putea reduce numărul de infectări”, a spus Nelu Tătaru.

Adauga un comentariu