Actualitate

Nelu Tătaru: ”Am și eu un copil de 10 ani care va merge la școală din septembrie”

Publicat: 18 aug. 2020
Nelu Tătaru arată că alegătorii, care au stare febrilă în ziua votului pentru alegerile locale, vor beneficia de cabine de vot dedicate
Nelu Tătaru vine astăzi la Iași

Nelu Tătaru: ”Am și eu un copil de 10 ani care va merge la școală din septembrie”

Încă puțin și elevii vor începe școala. Cu acest prilej, Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a anunțat că are un fiu și că acesta va merge la școală, în momentul în care va începe în septembrie.

Nelu Tătaru: ”Am și eu un copil de 10 ani care va merge la școală din septembrie”

De asemenea, Ministrul Sănătății încurajează părinții să respecte normele de igienă.

„Am și eu un copil de 10 ani care va merge la școală din septembrie, în condițiile respectării acelor reguli. Recomand acestor părinți să respecte regulile de igienă, să respecte precauțiile universale în și precauțiile în cadrul acestei pandemii”, a spus Tătaru.

Nelu Tătaru, despre începerea anului școlar: „Masca trebuie să vină ca o regulă adusă în joacă”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a firmat în această seară că elevii din clasele mici ar trebui să poarte mască de protecție în mod obligatoriu. Acesta consideră că dascălii ar trebui să introducă această măsură prin intermediul unui joc.

„Distanţa de un metru este relativă ca nişte copii de clasa I, a II-a sau a III-a să o poată respecta, atunci venim cu obligativitatea acestei măşti care trebuie să existe. Avem aglomerările acestor copii în pauze, în curţile şcolilor. Masca trebuie să vină ca o regulă adusă în joacă, poate, de către cei care pregătesc acest moment. Este o regulă pe care trebuie să o menţinem”, a precizat Nelu Tătaru.

Conform acestuia ele trei scenarii despre care s-a vorbit anterior vor fi aplicate în funcţie de localitate, judeţ şi particularitatea şcolii.

„Avem mai multe scenarii aplicate la nivel local, fiecare localitate îşi are particularitatea ei, atunci scenariul se aplică în funcţie de această zonă şi de particularitatea acelei şcoli pentru fiecare judeţ în parte. DSP, Inspectoratele Şcolare Judeţene, Comitetele Judeţene pentru coordonarea intervenţiei decid ce scenariu folosesc pentru fiecare clasă în parte. Noi am vrea să se facă şcoala faţă în faţă. Nu putem, avem scenariul doi în care cei din clasele zero-IV, clasa a VIII-a, clasa a XII-a, cei care vor avea examene să participe. Celelalte clase să participe prin rotaţie, odată la două săptămâni, cuplat cu online, astfel încât să poată parcurge materia”, a explicat ministrul.

În cazul învățământului superior, ministrul Sănătății a afirmat că sunt este în desfășurarea pregătirea de norme pentru „desfăşurarea lucrărilor practice, precum şi pentru cazarea în căminele studenţeşti”. Acestea ar fi gata cam într-o săptămână. De asemenea acesta a accentuat ideea că regulile sanitare vor trebui respectate cu strictețe la alegerile locale. Va fi adoptată o Hotărâre de Guvern „în care să facem acel necesar pentru fiecare secţie de vot”.

Raed Arafat a explicat care este cel mai negru scenariu legat de pandemia de COVID-19 din România

Într-o intervenţie, secretarul de stat a explicat faptul că există limite ale sistemului indiferent cât de mare e crescută capacitatea acestuia.

Conform şefului Departamenului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), orice sistem are limitele lui indiferent de cât de mare e crescută capacitatea acestuia. Arafat susţine faptul că nu exista o capacitate infinită a vreunui sistem medical.
Adauga un comentariu