Actualitate

Nelu Tătaru, despre moțiunea de cenzură: ”Nu cred că era nici contextul şi nu cred că trebuia folosit acest instrument fără a avea o bază reală”

Publicat: 18 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nelu Tătaru despre moțiunea de cenzură Nu cred că era nici contextul şi nu cred că trebuia folosit acest instrument fără a avea o bază reală
Ministrul Sănătății vorbește despre recoltarea de plasmă: ”Nu este un act medical banal. Impune nişte teste suplimentare”

Nelu Tătaru, despre moțiunea de cenzură: ”Nu cred că era nici contextul şi nu cred că trebuia folosit acest instrument fără a avea o bază reală”

Nelu Tătaru, despre moțiunea de cenzură: ”Contextul politic a grăbit un pic şi momentul în care noi trebuia să fim axaţi doar pe medical”

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, este de părere că moţiunea de cenzură este un instrument politic care nu trebuia folosit „fără a avea o bază reală”, în contextul pandemiei prelungite, „doar pentru a câştiga un congres sau de dragul unor voturi la alegerile din septembrie”.

„Moţiunea de cenzură e un instrument politic într-un anumit context politic. Nu cred că era nici contextul şi nu cred că trebuia folosit acest instrument fără a avea o bază reală. Să spun plastic ‘hoţul strigă hoţul’. Suntem într-o fază a pandemiei prelungită. Contextul politic a grăbit un pic şi momentul în care noi trebuia să fim axaţi doar pe medical. S-ar părea că unii fură startul, dar fură inconştient acest start, în condiţiile în care ne jucăm cu sănătatea românilor. Dacă în această pandemie am trecut prin momente în care toată lumea a participat, a mers pe un făgaş normal, s-au trezit câţiva factori politici să bagatelizeze aceste momente, să îndemne la nerespectare, la nesupunere, la nerecunoaştere şi tocmai acei factori politici depun astăzi moţiune de cenzură”, a declarat Nelu Tătaru luni seară.

Acesta a completat că nu este normal ca oamenii politici să profite de situaţia medicală în care se află românii, „doar pentru a câştiga un congres sau de dragul unor voturi la alegerile din septembrie”.

„Am trăit trei săptămâni fără nişte pârghii prin care noi, ca sistem medical, să putem gestiona o pandemie, iar acum ne trezim în acest moment politic pe care îl gestionăm, cel puţin noi ca şi Guvern, tot medical. Suntem într-un moment medical, haideţi să rămânem într-un moment medical. Politicul, doar pentru a câştiga un congres sau de dragul unor voturi la alegerile din septembrie, nu poate accede pe sănătatea românilor”, a mai spus ministrul Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru, despre începerea anului școlar: „Masca trebuie să vină ca o regulă adusă în joacă”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a afirmat în această seară că elevii din clasele mici ar trebui să poarte mască de protecție în mod obligatoriu. Acesta consideră că dascălii ar trebui să introducă această măsură prin intermediul unui joc.

„Distanţa de un metru este relativă ca nişte copii de clasa I, a II-a sau a III-a să o poată respecta, atunci venim cu obligativitatea acestei măşti care trebuie să existe. Avem aglomerările acestor copii în pauze, în curţile şcolilor. Masca trebuie să vină ca o regulă adusă în joacă, poate, de către cei care pregătesc acest moment. Este o regulă pe care trebuie să o menţinem”, a precizat Nelu Tătaru.

Conform acestuia, trei scenarii despre care s-a vorbit anterior vor fi aplicate în funcţie de localitate, judeţ şi particularitatea şcolii.

„Avem mai multe scenarii aplicate la nivel local, fiecare localitate îşi are particularitatea ei, atunci scenariul se aplică în funcţie de această zonă şi de particularitatea acelei şcoli pentru fiecare judeţ în parte. DSP, Inspectoratele Şcolare Judeţene, Comitetele Judeţene pentru coordonarea intervenţiei decid ce scenariu folosesc pentru fiecare clasă în parte. Noi am vrea să se facă şcoala faţă în faţă. Nu putem, avem scenariul doi în care cei din clasele zero-IV, clasa a VIII-a, clasa a XII-a, cei care vor avea examene să participe. Celelalte clase să participe prin rotaţie, odată la două săptămâni, cuplat cu online, astfel încât să poată parcurge materia”, a explicat ministrul.

Adauga un comentariu