Actualitate

Nelu Tătaru lansează un avertisment pentru tineri: Am avut şi persoane de 30 de ani care s-au îmbolnăvit de Coronavirus şi au murit

Publicat: 29 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nelu Tătaru lansează un avertisment pentru tineri Am avut şi persoane de 30 de ani care s-au îmbolnăvit de Coronavirus şi au murit
Nelu Tătaru lansează un avertisment pentru tineri, în contextul pandemiei de coronavirus

Nelu Tătaru lansează un avertisment pentru tineri, în contextul pandemiei de coronavirus. Conform Ministrului Sănătăţii, nimeni nu este scutit de posibilitatea unor complicaţii cauzate de Coronavirus. În cadrul unui interviu, Nelu Tătaru a declarat duminică, 29 iunie 2020, faptul că noul coronavirus are o virulentă crescută care poate ucide chiar şi persoanele tinere care nu suferă de alte boli.

Nelu Tătaru lansează un avertisment pentru tineri! Am avut cazuri de persoane tinere care au murit

Într-o declaraţie, ministrul Sănătăţii trage un semnal de alarmă şi explică fapul că virusul este unul periculos şi că nu face preferinţe. Poate infecta orice persoană, chiar şi persoanele tinere pot suferi complicaţii care pot duce la pierderea vieţii. Nelu Tătaru spune că virusul are două face, prima fază ar fi cea infecţioasa cu tuse, dureri în gât, nas şi lipsa simţurilor, iar cea de-a doua fază este una inflamatorie care poate duce la insuficienta multiplă şi chiar la deces:

”Am mai avut cazuri de persoane tinere de 30-39 de ani care au dus chiar şi la deces. Avem două faze – una infecţioasă, pe care o trăieşte toată lumea, tuse, dureri în gât, în nas, lipsa gustului, lipsa mirosului, dar avem şi o fază inflamatorie, în care organismul nostru reacţionează. Această fază inflamatorie poate fi cea care duce la o insuficienţă multiplă de organe, inclusiv acele pneumonii cu microtromboze, care pot duce la deces”, a spus Tătaru.

Nelu Tătaru lansează un avertisment pentru tineri. Sunt modificări la nivelul multor organe, nu doar la nivel pulmonar

Nelu Tătaru menţionează faptul că virusul poate aduce modificări la nivelul multor organe, nu numai a acelui pulmonar. Tinerii, în viziunea ministrului, trebuie să înţeleagă faptul că virusul există şi că are o virulentă crescută. Virusul poate aduce modificări la nivel de ficat, rinichi, modificări care pot fi mortale:

„Tinerii trebuie să înţeleagă că această boală există, că această boală este periculoasă, că acest virus are o virulenţă crescută. Există şi modificări la nivelul mai multor organe, nu doar la nivel pulmonar, cum se credea prima dată, la un moment dat: ficat, rinichi. Poate fi şi mortală”.

Toţi cei care neagă virusul trebuie să îşi revină. Ministrul Nelu Tătaru: Suntem într-un moment pandemic

Conform ministrului Sănătăţii, virusul a făcut peste 1.600 de decese până în prezent, dintre care 18 cadre medicale au murit şi peste 3.200 s-au infectat. Nelu Tătaru spera că cei care neagă prezenţa virusului să îşi revină pentru că ameninţare este una mare şi cât se poate de reală. În altă ordine de idei, România se afla, conform ministrului, într-un moment pandemic cu o creştere progresivă a cazurilor noi

„Această boală nu poate fi negată, avem peste 1.600 de decese până în prezent. Avem 18 decese din rândul cadrelor medicale şi peste 3.200 de persoane din personalul medical infectate. Aş îndruma pe cei care nu recunoşteau sau făceau vâlvă că un guvern sau o ţară a inventat ceva din interes politic, să-şi revină. Suntem încă într-un moment pandemic, avem o creştere progresivă a cazurilor noi”.

România se afla pe o pantă crescătoare a numărului de infectări cu coronavirus

Conform ultimului raport dat publicităţii, în România s-au infectat, până pe data de 28 iunie 2020, 26.313 de persoane dintre care 1.612 au murit şi 18.814 au fost declarate vindecate. În ultimele săptămâni, în România se poate observa o creştere zilnică a numărului de persoane infectate.

Adauga un comentariu