National

Nelu Tătaru nu exclude varianta revenirii la conducerea Ministerului Sănătății: „Ministerul are nevoie de un profesionist, de un om care să înțeleagă sistemul”

Publicat: 14 apr. 2021
Nelu Tătaru îmbrăcat în costum
Fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru transmite, marți, 4 mai 2021, de Ziua Națională a Inimii, faptul că fără acest „motor” pe care de multe ori îl neglijăm, „nimic din ceea ce suntem nu ar fi posibil”, iar bolile cardiovasculare „opresc”, în România, de trei ori mai multe inimi decât cancerul

După demiterea lui Vlad Voiculescu, Nelu Tătaru nu exclude varianta revenirii la conducerea Ministerului Sănătății, dacă acesta va reintra în PNL.

Nelu Tătaru, președintele Comisie de Sănătate, este de părere că la conducerea Ministerului Sănătății este nevoie de un profesionist, un om care să înțeleagă sistemul, coprul medical, pacientul și situația prin care trece populația generală în ultimul timp. De asemenea, Tătaru  spune oboseala își spune cuvântul peste tot, atât în populația generală, cât și în corpul medical, și ar trebui în acest moment o reactivare a tot ce înseamnă sistem medical.

„Dacă partidul meu ar decide acest lucru, da, dar suntem într-o coaliție în care acest portofoliu este la USR. Suntem într-o criză sanitară, suntem într-un moment în care Ministerul Sănătății are nevoie de un profesionist, are nevoie de un om care să înțeleagă sistemul, are nevoie de un om care să înțeleagă corpul medical, să înțeleagă pacientul și să înțeleagă și situația prin care trece populația generală în aceste zile. Suntem într-un val trei destul de agresiv, în care oboseala își spune cuvântul peste tot, atât în populația generală, cât și în corpul medical, și ar trebui în acest moment o reactivare, dacă vreți să-i spunem așa, a tot ce înseamnă sistem medical, care e obosit după un an de zile.”, a declarat Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății.

Nelu Tătaru: „Ministrul trebuie să aibă niște secretari de stat cărora să le împartă anumite atribuții”

Nelu Tătaru consideră că un ministru nu poate acoperi totul, ci are nevoie de secretari de stat, cărora să le împartă anumite atribuții. Totodată, unui ministru îi sunt necesari consilieri care să-l sfătuiască la un moment dat, în anumite situații.

„Este un guvern politic, iar acel ministru sau acel partid din această coaliție poate să aducă specialiștii în ministerul respectiv. Ministrul nu poate acoperi totul. Ministrul nu este cel care vede totul, știe totul și dirijează neapărat totul. Nu, ministrul trebuie să aibă niște secretari de stat cărora să le împartă anumite atribuții și trebuie să aibă consilieri care să-l sfătuiască la un moment dat în anumite situații. Având în vedere că sunt și miniștrii care nu sunt de specialitate, abordările sunt diferite.”, a declarat Nelu Tătaru.

Tătaru a precizat fiecare ministru vede lucrurile diferit, în funcțe de domeniul în care activează.

Am fost întrebat de dumneavoastră, cred că la începutul acestei guvernări, de ce face unul într-un fel și unul într-un fel. Sunt abordări diferite, atunci spuneam, eu sunt chirurg, dânsul este economist. Cred că într-un sistem sanitar trebuie să gândim sanitar, partea sau ponderea economică este cea care vine după, când suntem într-o criză sanitară”, a spus Nelu Tătaru.

Întrebat dacă ar fi de acord să fie propus un alt premier, deputatul liberal a răspuns: „Nu, coaliția trebuie să aibă stabilitate și trebuie să rămână premier Florin Cîțu în acest moment. Cred că USR-PLUS poate găsi un profesionist care să ocupe portofoliul de la Sănătate, să aducă după el și specialiștii care îi sunt necesari în a rezolva această criză sanitară”.

Adauga un comentariu