National

Nelu Tătaru vorbește despre stare de urgență! Carantină în diverse localități

Publicat: 24 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nelu Tătaru vorbește despre stare de urgență Carantină în diverse localități
Nelu Tătaru vine astăzi la Iași

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, vorbește despre starea de urgență. Nelu Tătaru susține că nu România nu va ajunge în situația de a intra din nou în stare de urgență. În schimb, ministrul spune că va fi carantină în anumite localități unde există transmitere comunitară accentuată.

„Carantina o să o putem da la diverse localități pe niște criterii și când avem o transmitere comunitară accentuată. Deocamdată, nu cred că ajungem la starea de urgență, dar dacă unii dintre noi vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge la acea stare de urgență!”, a spus Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru vorbește despre stare de urgență: „Situația nu este scăpată de sub control“

Ministrul Sănătății a precizat că este o creștere alarmantă a numărului de cazuri de coronavirus în ultima vreme, dar nu consider că situația ar fi scăpată de sub control.

„În opinia mea, nu, nu a scăpat de sub control, numai că trăim un alt episod pe care nu l-a dorit nimeni. O parte din vină o avem cu toții, poate mai mare cei care nu au mai vrut să creadă că există așa ceva sau au uitat zilele, chiar săptămânile și lunile în care au stat închiși în casă, temători și uitându-se la televizor la ce se întâmplă în Spania și Italia.

Avem niște măsuri de relaxare, avem o parte a populației care nu mai crede, avem niște factori decizionali care negativează cam tot ce s-a întâmplat în ultimele luni, avem niște instigări la nerespectarea unor reguli”, a declarat Nelu Tătaru.

Avertisment dur lansat de Raed Arafat: „Există riscul ca sistemul sanitar să intre în colaps!“

Secretarul de stat Raed Arafat a lansat un avertisment dur, spunând că există riscul ca sistemul sanitar să intre în colaps. Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) consideră că situaţia nu este sub control în ceea ce priveşte răspândirea pandemiei, mai ales în unele zone ale ţării.

„Situaţia nu putem să spunem că este controlată, mai ales în unele zone ale României. Creşterea cazurilor şi creşterea semnificativă zilnică arată că avem o creştere serioasă, din punct de vedere al răspândirii. Clar că avem o răspândire care, în acest moment, nu este nici în platou, nici în scădere. Deci, dacă este în continuă creştere, clar că situaţia nu este sub control”, a zis Raed Arafat.

Medicul a spus că sistemul medical ar putea intra în colaps ân anumite condiții.

„În cazul unor situaţii cum au fost în anumite zone din Italia, în Spania, dacă continuăm creşterile şi nu ne oprim din creştere şi nu avem un platou şi nu începem să scădem la un moment este posibil ca sistemul medical să ajungă la un stres maxim. Există riscul ca sistemul sanitar să intre în colaps!”, avertizează Raed Arafat.

Șeful DSU consideră situaţia poate fi ţinută sub control dacă se stabilesc aspectele care trebuie îmbunătăţite.

„Trebuie să vedem unde sunt locuri de îmbunătăţit. La anchetele epidemiologice, acest lucru a fost sesizat şi s-au dat dispoziţii clare pentru intensificarea lor. Bineînţeles, acest lucru înseamnă ca DSP-urile să ţină un număr de persoane suplimentare să lucreze cu ei pentru anchetele epidemiologice. La un anumit moment s-ar putea să fie deja depăşită situaţia”, a precizat Raed Arafat.

Adauga un comentariu