Economic Local

Nemulțumirile nu au fost rezolvate! Protestul APIA continuă la Iași și în alte orașe – FOTO

Publicat: 13 dec. 2023
_____ Vizualizări 5 Comentarii

Protestul spontan continuă la APIA! Funcționarii agenției au oprit din nou activitatea în mai multe centre din țară, după ce săptămâna trecută, pe 7 decembrie, primul protest a fost făcut de angajații de la APIA Botoșani.

Nemulțumirea angajaților este legată de salarizarea diferențiată între funcționarii din teritoriu și cei de la APIA Central.

Protestul APIA continuă la Iași și în alte orașe

Noi proteste ale funcționarilor APIA astăzi, miercuri – 13 decembrie la mai multe centre din țară. Seria protestelor spontane ale salariaţilor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centre Judeţene, membri ai Sindicatului Național APIA a continuat, a anunțat printr-un comunicat Blocul Național Sindical.

”Blocul Național Sindical informează, prin Federația Agrostar, afiliată la BNS, seria protestelor spontane ale salariaţilor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centre Judeţene, membri ai Sindicatului Național APIA a continuat. Astfel între orele 10.00 și 12.00 activitatea APIA în țară a fost întreruptă.

Ȋn urma numeroaselor promisiuni care nu s-au concretizat, în prag de sărbători, salariaţii APIA – Centre Judetene, au hotărât să iasă în faţa Centrelor Locale şi Centrelor Judeţene pentru a-şi manifesta nemulţumirea cu privire la discriminarea dintre ei şi APIA Aparat Central raportat la salarizare, motivaţia fiind aceea că deşi obiectul de activitate este acelaşi, salarizarea este diferită.

Personalul din teriroriu al Agenției beneficiază în acest moment de drepturi salariale mai mici comparativ cu personalul din Aparatul Central APIA, iar cerința salariaților APIA din teritoriu este să beneficieze de salarii similare cu cele ale colegilor din aparatul central APIA, astfel îndreptându-se eroarea făcută odată cu aplicarea legii salarizării 153/ 2017”, se arată în comunicatul BNS.

Comentarii
  • Scoateti afara angajatii corupti si care favorizeaza grupuri de interese cu subventiile si apoi sa va aud ca vreti salarii mai mari. APIA ramane o institutie putreda, ce face obiectul a multor anchete penale.

  • Nu ajunge că statul (adică noi!) plătește ajutoare financiare către fermieri. Acum, și cei care împart și gestionează ajutoarele, vor partea lor. Mai mare. Hai sictir cu greva voastră.

  • Foarte bine,in strada,tara e plina de greve si proteste si pe COVRIGARUL SI TERORISTUL JOHANNIS NU- I INTERESEAZA, ei arunca sute de miliarde de euro la gunoi si in buzunarul lor,banii publici

Adauga un comentariu