Actualitate

Nepoata lui Nicolae Ceaușescu, dezvăluiri despre moartea fratelui dictatorului: „S-a spânzurat în costum alb, cu papion”

Publicat: 27 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nepoata lui Nicolae Ceaușescu dezvăluiri despre moartea fratelui dictatorului S-a spânzurat în costum alb cu papion
Mihaela, nepoata dictatorului Nicolae Ceaușescu, a dezvăluit ce a scris tatăl ei în scrisoarea de adio, când s-a sinucis

Recent, nepoata lui Nicolae Ceaușescu a făcut unele dezvăluiri inedite despre moartea lui Marin, fratele mai mare al dictatorului. Mihaela, nepoata fostului șef de stat al României, a vorbit despre conținutul scrisorii de adio a tatălui ei. Astfel, s-a aflat ce mesaj a lăsat tatăl său, Marin Ceaușescu, înainte să se sinucidă, pe 28 decembrie 1989, la Viena.

Nicolae și Elena Ceaușescu au fost executați pe 25 decembrie 1989, iar fratele dictatorului, Marin Ceaușescu, și-a pus capăt zilelor pe 28 decembrie, la Viena. Fratele mai mare al lui Nicolae Ceaușescu a fost găsit spânzurat în subsolul Reprezentanței Economice a României la Viena.

Nepoata lui Nicolae Ceaușescu, dezvăluiri inedite

După 32 de ani de la moartea soților Ceaușescu, Mihaela, nepoata dictatorului, a povestit ce conține scrisoarea pe care tatăl ei a lăsat-o înainte de a se sinucide. Scrisoarea testament a avut 14 pagini și conține o profeție tulburătoare cu privire la viitorul României. Singurul regret pe care Mihaela Ceaușescu îl are este acela că autoritățile i-au ridicat toate scrisorile pe care le avea de la tatăl său, atunci când au avut loc perchezițiile la ea acasă.

„Singurul lucru pe care îl regret foarte mult este că, atunci când mi s-a făcut mie percheziţie acasă, pe 12 ianuarie, ne-au fost ridicate toate scrisorile pe care le-am avut de la tata pentru expertiza grafologică. Nu multe, trei am avut, şi nu mi s-au mai înapoiat niciodată. Iar mama a predat, săraca, toate fotografiile de familie, care nici astea nu au mai ajuns niciodată la noi. Deci eu, toate fotografiile pe care le am, sunt din ce aveam eu, iar eu nu aveam foarte multe poze cu ei. Poze cu familia, în general, a avut mamă, iar ea, până a închis ochii, a plâns după ele”, a spus Mihaela Ceaușescu.

Mihaela a povestit în cartea sa, „Nu regret, nu mă jelesc, nu strig”, cum și-a pus tatăl ei capăt zilelor. Părintele ei s-a spânzurat în costum alb, cu papion, bărbierit, iar pantofii și i-a lăsat lângă scăunel. Bărbatul a vrut să iasă frumos din scenă, iar în scrisoare acesta a scris printre altele:

„Pentru că nu am reuşit în cele două încercări anterioare ale mele să plec din viaţă, am avut timp să mai reflectez la ce s-a întâmplat. Nu am fost de acord cu brutalitatea măsurilor dure, pentru că nu au niciun rost. Ce ironie a soartei, ce destin mizerabil”, spune Mihaela Ceauşescu despre ce a scris tatăl său în scrisoarea de adio.

Ce a scris Marin Ceaușescu în scrisoare

Mihaela a mai povestit că tatăl său a decis să-și pună capăt zilelor pentru că știa că va fi ucis, așa cum au fost omorâți Nicolae și Elena Ceaușescu. Conform acesteia, Marin Ceaușescu le-a transmis un mesaj celor care au fost lângă el când era o persoană importantă, dar l-au părăsit când situația s-a agravat.

„Când eram cineva şi vă puteam ajuta, toţi aţi stat în jurul meu. Când s-au schimbat lucrurile, toţi m-aţi părăsit. De aceea am luat această hotărâre, din disperare. O, lume, ce mică eşti, în imensitatea ta! E târziu şi moartea mă aşteaptă. Nu vreau să-i creez dificultăţi. Dacă am chemat-o, trebuie să mă ţin de cuvânt. Vino somn sau vino moarte, pentru mine e totuna. Să mori bogat sau să mori sărac e la fel. Şi rând pe rând ne ducem toţi în acelaşi fel. Pe toţi pe care v-am ajutat, vă rog să faceţi ceva pentru mine şi să-mi ajutaţi familia, dacă se mai poate ajuta. Este rugămintea unui muribund. Adio!”, a scris Marin Ceaușescu.

Mihaela mai precizează că nu mai vorbise cu tatăl său vreme de opt ani și a regretat foarte mult acest lucru. Nepoata lui Nicolae Ceaușescu a făcut acest lucru deoarece tatăl ei nu a fost de acord cu căsătoria ei cu Petre Moraru.

Judecata soților Ceaușescu

Adauga un comentariu