Titlurile zilei

Nepotul unui milionar din Iași, snopit în bătaie de afaceristul Dorin Tudose! Au participat nevasta și un vecin. Totul a pornit de la o „taxă de șmecher” pentru un drum din Bucium – FOTO

Publicat: 10 oct. 2022
_____ Vizualizări 10 Comentarii
Nepotul unui milionar din Iași snopit în bătaie de afaceristul Dorin Tudose Au participat nevasta și un vecin. Totul a pornit de la o taxă de șmecher pentru un drum din Bucium  FOTO
Afaceristul Dorin Tudose l-a bătut pe nepotul unui milionar din Iași pentru că se plimba cu motocicleta pe strada din fața vilei

La vârsta de 16 ani, Cosmin Șorănescu, nepotul patronului de la complexul „Bellaria”, a fost bătut de afaceristul Dorin Tudose pentru că se plimba cu motocicleta pe drumul din fața vilei. Dorin Tudose a susținut ani buni că drumul de acces îi aparține, ocazie cu care a încasat și 2.000 de euro – „taxă de șmecher” – de la familiile care se mutau în zonă. Timp de 6 ani, anchetatorii nu au mișcat un deget și au clasat dosarul, până de curând, când judecătorii au luat o hotărâre surprinzătoare

Afaceristul Dorin Tudose, fost director la Raiffeisen Bank, investitor în zona de imobiliare, în prezent, este în centrul unui nou scandal. Până nu demult, Dorin Tudose locuia într-o vilă din Bucium, de pe strada Calistrat Hogaș. Afaceristul este printre primii care s-au mutat în zonă, după ce a cumpărat terenul de la alt afacerist, Giani Canschi. A locuit mai mulți ani alături de soția sa, Raluca. Ulterior, zona s-a dezvoltat și au apărut și alți vecini care au construit mai multe vile. Numai că „veneticii” trebuiau să traverseze un drum despre care Dorin Tudose spunea că îi aparține. A montat și o barieră, trecătorii fiind atenționați că este un drum privat.

Ar fi o porțiune de aproximativ 50 de metri din șoseaua Bucium spre strada Calistrat Hogaș. Sub acest pretext, Dorin Tudose a perceput o taxă de 2.000 de euro celor care voiau să aibă controlul barierei. Mulți au plătit, ca să fie liniște, dar au fost vecini ce s-au opus, aducând documente care să ateste că porțiunea respectivă de drum este înregistrată în domeniul public al municipalității.

Nepotul unui milionar din Iași, snopit în bătaie de afaceristul Dorin Tudose. S-a ajuns la dosare penale

Unul dintre contestatari este Mihai Șorănescu, fratele lui Constantin Șorănescu, patronul complexului „Bellaria” din Bucium, fostul „Onyx”. Acesta a pornit și un proces împotriva lui Dorin Tudose, dar a pierdut, însă conflictul real a pornit la începutul anului 2017. Într-o zi călduroasă, Cosmin, în vârstă de 16 ani, fiul lui Mihai Șorănescu și nepotul patronului de la „Bellaria”, se plimba cu motocicleta pe strada Calistrat Hogaș. A vrut să iasă în șoseaua Bucium, dar a prins bariera coborâtă, moment în care a intenționat să se întoarcă spre domiciliu.

Pe drum a fost oprit de Dorin Tudose și soția, care i-au aplicat o corecție. Nevasta i-a luat ochelarii de pe față, iar bărbatul l-a lovit în repetate rânduri. De frică, Cosmin a scăpat motocicleta chiar în gardul lui Tudose. Din cauza zgomotului, a ieșit în stradă și Mihai Șorănescu care a chemat poliția și o ambulanță. Dorin Tudose ar fi reacționat așa pentru că ar fi fost deranjat de zgomotul făcut de adolescent. De precizat că afaceristul are interese imobiliare în zona Cimitirul evreiesc, aspect semnalat în edițiile trecute ale BZI.

Mihai Șorănescu: „De frică, a apăsat pe accelerație”

Într-o discuție cu reporterii BZI, Mihai Șorănescu a explicat că se va judeca până i se va face dreptate.

„Dorin Tudose spunea că e drumul lui și lua bani de la cei care se mutau acolo. Am venit cu documente, am arătat că e drumul primăriei. Se plăteau 2.000 de euro de familie pentru acces la barieră. Pe băiatul meu l-a bătut pentru că trecea cu motocicleta, dar modelul lui era silențios. Totul s-a întâmplat ziua, era în jur de ora 14:00. L-au luat cu pumni pentru că făcea zgomot. Când au venit spre el, avea motorul pornit și de frică a apăsat pe accelerație. A ajuns în gard, era daună totală. I-a rupt și costumul de pe el. A participat la bătaie și nevasta lui, dar și un vecin. Pagubele erau de vreo 3.000 de euro. Am făcut plângere la Secția 5 Poliție. L-au bătut trei oameni, s-au oprit când am apărut eu. A trebuit să duc copilul și la psiholog”, a declarat Mihai Șorănescu pentru BZI.

Unul dintre acuzați: „Băiatul era obraznic”

Din cauza agresiunii, minorul a avut nevoie de 10 zile de îngrijiri medicale, în baza unui certificat medico-legal emis pe data de 10.03.2017. Al treilea agresor se numește George Mihăilă, un vecin care se afla în relații bune cu Dorin Tudose.

„Totul este o minciună, nu s-a întâmplat nimic. Băiatul era obraznic”, a spus George Mihăilă pentru BZI.

Imediat, s-a înregistrat plângere penală pentru lovire și distrugere, iar dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași. Totodată, a fost scos și un certificat medico-legal care a atestat că minorul a fost agresat. Chiar și așa, după aproape 4 ani de așa-zise cercetări, pe data de 26.04.2021, procurorul de caz clasează dosarul. La câteva luni, Cosmin, deja major, a contestat la Judecătoria Iași ordonanța de clasare. Nesperat, pe data de 29.09.2022, magistrații decid să desființeze ordonanța de clasare și să oblige procurorul să completeze urmărirea penală.

„Trimite cauza procurorului în vederea completării urmăririi penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, prev. de art. 193 alin. (1) Cod penal, și infracțiunii de distrugere, prev. de art. 253 alin. (1) Cod penal. În temeiul art. 275 alin. (3) C.proc.pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată  în hotărârea judecătorilor.

Procurorul urmează să-i ancheteze din nou pe Dorin Tudose, Raluca Tudose și George Mihăilă. Dorin Tudose nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a oferi un punct de vedere.

Dorin Tudose s-a mutat din Bucium în Copou. S-a ales cu alt dosar penal

După aproape 3 ani de la agresarea lui Cosmin Șorănescu, în 2020 familia Tudose se mută în Copou, într-o vilă construită pe strada Philippide, în apropiere de Liceul cu Program Sportiv. Proprietatea din Bucium a fost vândută farmacistei Iuliana Vasilache, patroana Hyperfarm SRL, dar și a societății Group AS SRL (cifră de afaceri – 4,4 milioane de lei din vânzarea de produse textile). Proprietatea din Copou a fost cumpărată în 2018. Pe aceasta se afla edificată o casă bătrânească pe care demolat-o și a ridicat o vilă cu regimul de înălțime P+1, cu o suprafață utilă de 300 de metri pătrați.

La etajul clădirii au fost construite 3 dormitoare, în timp ce la parter au fost amenajate un living și o bucătărie spațioasă. Proiectul a fost finalizat în 2020, dar Tudose și-a dat seama că poate aduce îmbunătățiri străzii din fața gardului. Profitând de începutul pandemiei, când autoritățile nu erau atât de vigilente în privința construcțiilor din Iași, a apelat la o firmă privată ce a asfaltat strada. Mai mult, a lărgit trotuarul și a amenajat propriile locuri de parcare. În acest moment, este deschis un dosar penal pentru nerespectarea Legii 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcției, dar autoritățile nu au luat o decizie. Ilegalitatea a fost sesizată de mai bine de 1 an.

Rămâne de văzut dacă  nepotul unui milionar din Iași, snopit în bătaie de afaceristul Dorin Tudose, va reuși să-i convingă pe procurori să-i tragă la răspundere pe agresori.

Comentarii
  • ”de frică a păsat pe accelerație” hai măi chiar ne crezi tâmpiți? Oricare locuitor ar fi ieșit în drum la un figurant ca tine care turează motorul pe la porțile oamenilor. Trebuia să fii bătut bine să nu-ți mai trebuiască să strici liniștea în zonă.

  • Blocarea unui drum public este o infracțiune ! Trebuie depusă plângere și pt acest aspect. Cât privește jegul Tudose, indiferent de ce a făcut tânărul respectiv, nu avea dreptul să-l lovească sau să-și facă dreptate după mintea lui de dobitoc provenit din părinți țărani alcoolici care știu un singur mod de a face educație : ghioaga !Cât privește procurorul care a clasat dosarul ar trebui exclus din magistratură dar toți imbecilii au spus în cor: să se desființeze SIJ – acesta este rezultatul, un procuror a clasat acest dosar pt că a fost corupt nu incompetent, cum să clasezi un dosar când ai atâtea probe ? dar cum să poată milionarii de carton și politicienii analfabeți să-și poată face mendrele dacă nu ar exista lipsa de răspundere a magistraților ?

  • s-a comportat la fel cu toți vecinii din zona, ca un proprietar de drum, pana a deranjat cu înjurăturile pe cel care era chiar proprietarul drumului, la fel l-a înjurat si l-a luat la rost ce cauta pe drumul lui la bariera lui si ne-am trezit toți vecinii cu schita cadastrala afisata la vedere, Tudose nu avea acces nici in curte decât pe proprietatea omului.

  • Dacă în Actul de Vanzare cumpărare se Soecifuca xa exista Carte Funciara Cum est Drum Public ?Aici Nu est legal corect Ptr ca aiales cu bani mulți sa ți cumperi un Loc Civilizat Ții la el Și Vin Niște Jigodii Needucate Se Instalează și Apoi Te Sciate Din Minți Din Xasa Avem Asemeni Specinebe și în alte Locuri di n Iași ptr xa nui corect sa ne bate joc unii de alții cu Milliaga La Primărie și Cumetrii pe ka Judecătorie Nu este Corect ai cumpărat legal Riscul și l asumat Restul xa a știut în ce Se Baga PrimariA este cea care baga Bățul și spune xa Nationakizeaza Drumurile după ca locatarii au făcut Tit Lumiba Ga zapa asfalt și Mai încasează și Impozit Masv Rusinuca ABYZ este al Familuei cu Copil îmi Pare Rău este Sfkrt de Om Sar Ne educat!

  • Cei între ei e treaba lor , dar să știți că și eu am avut de multe ori imboldul să strîng sticle și borcane să le arunc în capul motoriștilor cu tobe modificate care mai ales în wikend zboară urlînd prin toate suburbiile Iașului de îi aud și după ce sunt la 2 kilometri de casă !, ăstia merită bătuți măr și ăia cu atveurile la fel !, prin alte țări sunt interzise în localități porcăriile astea zgomotoase

  • Cela micu’ trebuie să evalueze singur dacă instituțiile statului nu i-au făcut dreptate. E păcat să lași niște jigodii fără să le dai înapoi toate datoriile.

  • Dacă avea toba modificată, există poliție care poate fi anunțată, vine îl oprește, îi ia certificatul de înmatriculare etc amendă șamd. Dacă nu e modificată toba, este legal să circule cu motorul pe drum, unde ai vrea să circule ? în casă ? Când primești aprobare pt casă în MOD OBLIGATORIU trebuie să cedezi 3 m pe lungimea proprietății primăriei pt drum de servitute, altfel nu primești autorizație de construcție ! Faptul că primăria nu a trecut drumul în PUZ și nu l-a intabulat este altă treabă însă asta nu inseamnă că e drum privat ! ÎN NICIUN CAZ IMBECILUL CARE E MARE MAHĂR (CARE POATE CORUPE PROCURORI INCOMPETENȚI PT CĂ ARE BANI) NU AVEA DREPTUL SĂ LOVEASCĂ SAU SĂ SECHESTREZE UN MINOR !

  • Da, s-a desfiintat SIIJ si printre cei de la Iasi a fost acceptat sa cerceteze smecheriile magistratilor este pr. Enculescu Veta. Acesta sfideaza dispozitiile legii, Constitutia si cu succes face scut perfect pentru stimatii lui go legi

Adauga un comentariu