Prima pagină » Actualitate » Nerecomandat minorilor! Scene explozive intre un director si secretara lui! Femeia a vrut sa faca un gest disperat. A intervenit politia

Nerecomandat minorilor! Scene explozive intre un director si secretara lui! Femeia a vrut sa faca un gest disperat. A intervenit politia

12 aug. 2016, 21:45,
Constantin Mazilu, în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:567469;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ A fost necesara interventia a doua echipaje de Politie @ Asta deoarece femeia a sunat la Politie, spunand ca a fost sechestrata chiar de seful sau, directorul unei institutii regionale din Iasi @ „Este adevarat, a sosit si Politia, ne-au oprit, ne-au legitimat. Nu-mi explic de ce a avut fata asta o asemenea reactie. Eu tin la dansa, este o buna profesionista”, a explicat Ovidiu Laicu, directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri, personajul implicat in acest incident

Un scandal urias, care a necesitat interventia a doua echipaje de Politie, a izbucnit zilele trecute intre directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP), Ovidiu Laicu, si o subordonata pe nume Brandusa Ionela Iliescu. Aceasta a fost angajata pe post de secretara de Laicu, in momentul cand acesta a devenit director, iar intre timp a fost promovata la Biroul de Investitii.

Marti 9 august, in jurul orelor 20:00, cei doi se aflau impreuna in autovehiculul institutiei, un vehicul marca Land Rover cu numarul de inmatriculare B-74-XON, pe DN 28B Botosani-Targu Frumos, iar la un moment dat femeia a alertat Politia, prin intermediul numarului unic pentru situatii de urgenta 112, sustinand ca este sechestrata in masina, chiar de seful sau. Avand vedere gravitatea cu care femeia a descris situatia, politistii s-au mobilizat imediat pentru a o „salva” pe femeie si prin urmare, la cateva secunde dupa primirea apelului, un echipaj al Politiei Rutiere din Harlau a plecat pe urmele masinii DRDP, fiind alertata in acelasi timp si Politia Targu Frumos.

Asta deoarece s-a luat in calcul si faptul ca masina DRDP nu ar fi putut fi ajunsa din urma de politistii de la Harlau sau nu ar fi oprit in urma semnalelor agentilor, urmand sa fie blocata de echipajul de la Targu Frumos. Nu a mai fost necesar acest lucru, deoarece masina Politiei din Harlau a ajuns din urma masina DRDP, care a tras pe dreapta in localitatea Bals, pe acest traseu ultima comuna inainte de Targu Frumos. Politistii de la Harlau i-au legitimat pe toti ocupantii masinii si au discutat cu femeia.

Brandusa Ionela Iliescu a confirmat ca a alertat Politia, deoarece s-a temut pentru viata ei in momentul in care a cerut sa coboare din masina DRDP si nu a fost lasata. Aceasta a mai confirmat ca s-a certat cu seful pe drumul de la Botosani pana in momentul in care au fost opriti, dar a adaugat ca nu mai are niciun fel de probleme si ca doreste sa-si continue drumul impreuna cu seful sau Ovidiu Mugurel Laicu, in masina institutiei. Femeia a adaugat ca nu doreste sa depuna niciun fel de plangere impotriva sefului sau.

„A vrut sa sara din masina”

Dincolo de aspectul oficial al prezentarii de mai sus, nu putem omite faptul ca incidentul ridica mari semne de intrebare si exista suficiente indicii care sa arate ca, Ovidiu Laicu, un barbat in varsta de 55 de ani, si Brandusa Ionela Iliescu se afla intr-o relatie mai mult decat profesionala. Astfel, lasand la o parte ora tarzie la care cei doi sustin ca se aflau impreuna pe teren, revenind spre Iasi in urma unei inspectii realizate la una dintre lucrarile finantate de DRDP la Botosani, nu putem sa nu insistam asupra reactiei exagerate pe care a avut-o in acest caz o subordonata fata de seful sau, avand in vedere ca nu a ezitat sa alerteze Politia spunand ca a fost sechestrata.

In orice caz, explicatia oferita de Ovidiu Laicu, potrivit careia cei doi au inceput sa se certe in momentul in care femeia a solicitat cateva zile de concediu si a fost refuzata, nu ni se pare suficienta. „Nu stiu domnule de ce a reactionat asa! Intr-adevar, ne aflam impreuna in masina, ne intorceam de la Botosani si la un moment dat a solicitat sa-i dau cateva zile de concediu imediat de a doua zi. Eu i-am spus ca nu pot sa-i dau de a doua zi concediu ca am nevoie de dansa la munca, deoarece este o buna profesionista. Atunci a vrut sa sara din masina, a sunat la Politie. A venit Politia, ne-a lasat sa plecam, fata nu a mai avut nicio plangere”, a spus Ovidiu Laicu.

Brandusa a divortat

Brandusa Ionela Iliescu nu a putut fi contactata. Am fi vrut sa aflam de la dansa de ce s-a simtit atat de amenintata, incat a fost necesara alertarea Politiei. Femeia are telefonul inchis si nu s-a mai prezentat la serviciu dupa incidentul de marti. Brandusa Iliescu este divortata de circa 2 luni, iar separarea de sotul sau, Constantin Vadana, care lucreaza tot la DRDP Iasi, s-ar fi petrecut pe semne si din cauza unor zvonuri legate de relatia apropiata pe care aceasta o are de ceva vreme cu seful sau, Ovidiu Laicu, careia i-a fost in primul rand secretara, iar ulterior, datorita calitatilor sale, ar fi fost angajata pe post de inginer.

„Va rog sa nu insinuati nimic, deoarece nu este adevarat. Eu imi iubesc sotia. Tin la fata asta, deoarece este o buna profesionista. A absolvit Facultatea de Constructii. Este adevarat, s-a angajat la DRDP in timpul mandatului meu, dar stie meserie, este o buna profesionista. Brandusa este prietena cu sotia mea. Acum se afla in concediu, i-am aprobat cateva zile de concediu”, a adaugat Ovidiu Laicu.

Varianta soferului

Trebuie precizat ca, in momentul in care s-a petrecut incidentul de marti, autovehiculul DRDP era condus de Stefan Cosuleanu, unul dintre soferii directorului DRDP Iasi. Jurnalistii cotidianului BUNA ZIUA IASI au reusit sa-l contacteze pe Stefan Cosuleanu la cateva minute dupa ce au finalizat discutia telefonica cu Ovidiu Laicu. Pana sa fie contactat, Cosuleanu a avut telefonul ocupat, ceea ce ne-a dus cu gandul la faptul ca acesta fusese instruit de Ovidiu Laicu. Suspiciunile noastre sunt justificate si de faptul ca Ovidiu Laicu s-a oferit sa ne dea numarul soferului, iar Cosuleanu avea raspunsurile pregatite, cu cateva nuante diferite fata de explicatiile directorului.

„S-au certat de la contractul de munca, de la timpul de lucru, iar ea mi-a cerut sa opresc masina. Nu am putut opri masina atat de repede precum a dorit dumneaei si a vrut sa se arunce din masina. Am blocat portierele, dar stiti ca se pot deschide si daca sunt blocate. La un moment dat, am gasit un refugiu si am oprit. Atunci ne-a ajuns si Politia”, a povestit Stefan Cosuleanu.

Dupa aceea, jurnalistii cotidianului BUNA ZIUA IASI l-au intrebat pe Cosuleanu daca intre cei doi ar fi avut loc o disputa amoroasa si daca si-ar fi dat seama de-a lungul timpului ca cei doi s-ar afla intr-o relatie intima. „Sunt zvonuri domnule. Eu nu stiu nimic. Ce stiu eu. Eu sunt sofer. Eu sunt acum intr-o hala si nu prea va mai aud”, a adaugat Stefan Cosuleanu.

Femeia locuieste in apartamentul Directiei

Ovidiu Laicu si Brandusa Iliescu pleaca des impreuna in delegatii si sunt vazuti des impreuna. Potrivit unor surse din interiorul DRPD, cei doi au mers impreuna in zeci de deplasari, iar Brandusa il insotea pe Laicu chiar si cand era doar secretara. De cateva ori, asa cum s-a intamplat si martea trecuta, au mers cu masina institutiei, condusa de Stefan Cosuleanu. Suspiciunile unei relatii apropiate dintre cei doi nu sunt date de angajarea sa rapida la DRPD imediat ce Laicu a devenit director si de promovarea sa pe un post de inginer cu un salariu mai mare, ci si de tratamentul preferential de care are parte ca si salariata, bineinteles cu acordul „sefului”.

Astfel, Brandusa Iliescu este lasata sa locuiasca in locuinta de protocol a DRDP, un apartament cu 3 camere situat intr-un imobil dintr-o zona buna din Copou. Pentru acest apartament, Brandusa Iliescu plateste o chirie modica, cateva sute de lei pe luna, si asta in conditiile in care pentru delegatiile primite din tara sau din strainatate DRDP asigura cazare la hotel. Explicatia data de Ovidiu Laicu cu privire la aceasta situatie este puerila.

„Apartamentul are trei camere, iar ea locuieste intr-o singura camera. Plateste chirie conform contractului colectiv de munca”, a spus Ovidiu Laicu. Mai exista un lucru care starneste suspiciuni in ceea ce priveste relatia extrem de apropiata dintre Ovidiu Laicu si Brandusa Iliescu. Constantin Vadana, fostul sot al Brandusei, lucreaza tot la DRDP, dar in urma cu un an a fost detasat de la Sculeni la sectia de la Stanca Costesti, mult mai departe de Iasi, probabil pentru ca cei doi sa aiba cat mai multa liniste.

Nu trebuie uitat faptul ca, Ovidiu Mugurel Laicu este pus in functie de Cristian Stanciu, fiind una dintre slugile credincioase ale familiei baronului pesedist. Laicu a ajuns si consilier judetean, a fost si in Consiliul de Administratie al ApaVital, obtinand toate aceste functii la interventia clanului Stanciu. Vom reveni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *