Local

Nici acasă nu mai ești în siguranță! Doi indivizi au mers la furat într-un complex de locuințe din Miroslava! – GALERIE FOTO / VIDEO

Publicat: 06 mai 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Nici acasă nu mai ești în siguranță Doi indivizi au mers la furat într-un complex de locuințe din Miroslava - GALERIE FOTO  VIDEO
Doi necunoscuți, posibil minori, au dat buzna într-o curte a unui bloc și au furat bunuri

Recent, un bărbat din județul Iași, G.C., a făcut o plângere la Poliție după ce a constatat că s-au furat bunuri din curtea blocului în care locuiește. Camerele de supraveghere instalate în zonă au arătat că doi indivizi, cel mai probabil minori, au intrat în acel complex de locuințe, la ora 3.00 dimineața, și și-au făcut de cap. Aceștia au pus ochii pe două biciclete și au fugit cu ele.

Oamenii legii îi caută pe doi indivizi care au intrat într-un complex de locuințe din Miroslava și s-au „servit” cu bunurile lăsate nesupravegheate în curte.

Aceștia au fost surprinși de camerele de luat vederi intrând pe poartă, zona fiind împrejmuită, și ducându-se țintă la foișorul care nu era vizibil pentru trecători. Cei doi s-au distrat o perioadă cu bicicletele, după care au părăsit zona, luându-le cu ei.

Un complex de locuințe din Miroslava, jefuit de doi băieți

Un cetățean din Iași, G.C., a descoperit recent că au fost furate bunuri din curtea blocului în care locuiește. Verificând camerele de supraveghere, acesta a descoperit cu stupoare că are de-a face cu doi hoți. Ieșeanul a constatat din imagini că, pe data de 26 aprilie 2022, în jurul orei 3.00 dimineața, doi băieți mascați au intrat în zona rezidențială, în curte, și s-au dus hotărâți în locul în care erau ținute cele două biciclete. Aceștia s-au jucat cu ele o perioadă, urcându-se și pe masa care se afla în foișorul destinat locatarilor.

„Perimetrul este împrejmuit, au intrat pe poartă. Au pătruns în spațiul privat, în curtea interioară, probabil știind că tot timpul acolo sunt jucării pentru copii și li s-a părut tentant. Dar să vii la 3.00 dimineața e cel puțin dubios. Au furat două biciclete noi. S-au urcat cu bicicleta, în foișorul din spatele blocului, pe o masă la care, în mod normal, se fac alte activități”, a relatat bărbatul.

G.C. și alți vecini bănuiesc că indivizii cunosc zona și că au mai vizitat complexul.

„Copiii ăia, după cum s-au comportat, nu pare că ar fi prima oară când au intrat in curte. Mă gândesc că, într-un spațiu de 1.000 de metri pătrați, te cam pierzi dacă nu cunoști locul, foișorul nefiind la vedere. Amândoi aveau cagule pe cap. Posibil să vină la una dintre vecinele de la ultimul etaj, care e plecată din țară. Aceasta are două fete minore care stau aici, iar una dintre ele e mai rebelă și umblă cu tot felul de puști dintr-ăștia dubioși. Să vii la 3 dimineața într-un loc străin, să urci cu bicicleta pe masă și să faci gălăgie, știind că acolo locuiesc atâtea persoane, înseamnă că ai cu adevărat tupeu. Fiind domeniu comun, nu putem să le interzicem accesul, dar, în același timp, ne provoacă tot felul de necazuri”, a adăugat G.C.

Revoltați de incident, locatarii au chemat Poliția

Ieșenii au apelat la agenții de la Secția IV de Poliție Rurală Miroslava pentru rezolvarea cazului.

„A venit și Poliția la fața locului, a luat amprente și s-a întocmit un cerc de suspecți. E posibil ca amândoi să fie minori. E o mare problemă să nu te simți în siguranță în propria curte”, relatează ieșeanul păgubit. Acum, cei doi sunt căutați pentru a fi identificați și sunt suspectați de furt calificat. „Agenții Secției IV de Poliție Rurală Miroslava au fost sesizați de către un bărbat despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras două biciclete din fața blocului. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, iar cercetările continuă în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului”, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași, Anca Vîjiac.

Tot cetățeanul păgubit, G.C., spune că cei doi au fost văzuți în aceeași dimineață vandalizând o trotinetă electrică de închiriat.

 „Îi bănuiesc că au făcut și alte pagube, în drum spre Iași. M-a sunat cineva și mi-a spus că i-ar fi văzut, tot atunci, înspre dimineață, descriindu-i folosindu-se de aceleași semnalmente. Au stricat o trotinetă electrică, din aceea care se închiriază, și au aruncat-o în urma lor”, povestește ieșeanul din Miroslava.

Acum, cei doi sunt căutați de Poliție, fiind suspectați de furt calificat, după ce au intrat într-un complex de locuințe și au luat bunuri.

Comentarii
Adauga un comentariu