Titlurile zilei

Nici din videochat sau prostituție această tânără nu ar fi putut face atâția bani în câteva zile. Cu vorbe dulci a reușit să-și umple buzunarele cu zeci de mii de lei până să dea ochii cu polițiștii

Publicat: 30 apr. 2021
Polițiștii din cadrul BIC, judecătoria Iași și tânăra hoață
Polițiștii de la BIC au reușit să o identifice pe tânără, iar acum aceasta se află în spatele gratiilor

O tânără a reușit să fure într-un timp extrem de scurt o adevărată avere. De loc din Galați, femeia a venit la Iași și s-a apucat de ilegalități. Peste 80.000 de lei a furat în câteva zile, însă a fost prinsă de polițiști. Acum se află în spatele gratiilor și are de dat explicații în fața legii. Dacă va fi găsită vinovată, riscă să stea ani grei în spatele gratiilor

O tânără a ajuns în spatele gratiilor după ce a comis mai multe furturi. De loc din Galați, Gabriela Șerban a reușit să fure de la mai mulți bătrâni o adevărată avere. Credea că scapă basma curată, însă polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale (BIC) i-au dat planurile peste cap.

„Polițiștii ieșeni, sub coordonarea procurorului, au identificat o femeie bănuită de comiterea a 9 fapte de furt. Aceasta a fost arestată preventiv pentru 30 de zile”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Mai precis, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, au identificat o femeie de 33 de ani, din județul Galați, bănuită de comiterea a 9 fapte de furt. Din cercetările efectuate până în prezent s-a constatat faptul că, în perioada 10 februarie – 4 aprilie 2021, sub pretextul oferirii de produse și cadouri, aceasta ar fi pătruns în locuințele a 9 persoane, cu vârste cuprinse între 74 și 86 de ani, situate în municipiul Iași, iar, profitând de neatenția acestora, ar fi furat bani și bijuterii, cauzând un prejudiciu total de peste 80.000 de lei.

Pe 27 aprilie 2021, femeia bănuită de comiterea faptelor a fost prinsă de polițiști în zona unei gări din municipiul Iași, în timp ce ar fi intenționat să părăsească localitatea. Aceasta a fost dusă la audieri, iar, în baza probatoriului administrat în cauză, a fost reținută de polițiști pentru 24 de ore. Pe 28 aprilie 2021, femeia bănuită de comiterea faptelor a fost prezentată, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea preventivă a acesteia pentru 30 de zile. Activitățile au beneficiat de sprijinul Brigăzii de Operațiuni Speciale Iași. Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Tânăra a fost arestată preventiv pentru 30 de zile

Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis propunerea anchetatorilor privind-o pe Gabriela Șerban.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași cu privire la inculpata Gabriela Șerban. Dispune arestarea preventivă a inculpatei, cercetată în stare de reținere pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat, pe o durată de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatei”, au precizat judecătorii ieșeni.

Nu este singura tânără care a ajuns luna aceasta după gratii pentru acest gen de fapte. La 22 de ani, o tânără din Iași s-a gândit să facă bani printr-o metodă mai puțin ortodoxă. Ana Todirel a ajuns în atenția polițiștilor recent, asta după ce pe 31 martie a abordat un bătrân pe stradă, în zona centrală a municipiului Iași. Tânăra a intrat în vorbă cu bărbatul și a încercat să obțină de la acesta cât mai multe detalii. Așa a aflat că acesta are 70 de ani și că are mai multe probleme medicale. Odată ce a aflat asta, tânăra i-a spus că ea este asistentă medicală și că l-ar putea ajuta.

Pentru a primi încrederea bătrânului, femeia i-a spus că îl cunoaște parcă din vedere. Crezând că a dat norocul peste el și că ar putea primi o mână de ajutor, bătrânelul a invitat-o pe tânără acasă pentru a-i cere câteva sfaturi. Mai precis, după ce a ajuns cu tânăra acasă, bătrânul i-a arătat acesteia câteva documente medicale. Ana Todirel i-ar fi dat câteva sfaturi, iar mai apoi bătrânul a vrut să îi facă un cadou, în semn de mulțumire. Nu avea bani în casă, însă i-a spus tinerei că-i dă un card bancar. După ce i-a dat cardul, a rugat-o să meargă la bancă și să scoată 4.000 de lei.

A scos 4.000 de lei de pe card și a dispărut cu banii

Ana Todirel a mers la bancă, a scos 4.000 de lei și s-a întors acasă. I-a dat banii bătrânului, însă avea pus la punct un plan. A așteptat ca victima sa să plece la baie, a luat banii și a dispărut. Când și-a dat seama că a fost furat, bătrânul a cerut sprijin polițiștilor. La scurt timp, oamenii legii au reușit să o identifice și să pună mâna pe femeie.

„Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Iași au identificat o tânără de 22 de ani, bănuită de comiterea infracțiunii de furt. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, pe 31 martie 2021, aceasta ar fi sustras 4.000 de lei din locuința unui bărbat de 70 de ani. Pe 25 aprilie 2021, tânăra a fost condusă la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, aceasta a fost reținută de polițiști pentru 24 de ore. Tânăra a fost prezentată, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, fiind arestată pentru 30 de zile. Cercetările continuă”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Comentarii
  • Un sincer „bravo polițiștilor inplicați în găsirea infractoarei” așa ar trebui să acționeze toată poliția romînă fără comandă pulitică—-ci conform legilor și constituției țări ——

Adauga un comentariu