Sport

Nici vorbă de clemență! Cluburile care au inițiat Superliga europeană vor fi pedepsite în funcție de implicarea în proiect

Publicat: 27 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nici vorbă de clemență Cluburile care au inițiat Superliga europeană vor fi pedepsite în funcție de implicarea în proiect
Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a promis sancțiuni împotriva celor douăsprezece cluburi implicate în crearea Super League

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a promis sancțiuni împotriva celor douăsprezece cluburi implicate în crearea Super League, dar acestea ar putea fi diferite în funcție de implicarea lor în proiect, informează lesoir.be, care citează Gazetta dello Sport. Sursa citată precizează că Real Madrid, Juventus și FC Barcelona ar putea primi sancțiuni mai severe decât celelalte cluburi în următoarele săptămâni.

„Sancțiunile vor afecta și liderii, care riscă suspendarea sau interzicerea exercitării funcțiilor”, avertizează cotidianul italian.

„Toată lumea trebuie să sufere consecințele a ceea ce a făcut, nu se poate spune că nu s-a întâmplat nimic. Dar pentru mine există o mare diferență între cluburile engleze și celelalte șase. Cluburile engleze au ieșit primele, și-au recunoscut greșeala. Este nevoie de o anumită tărie de caracter pentru a spune: «m-am înșelat»”, a avertizat Aleksander Ceferin, în Daily Mail.

Poziția cluburilor engleze este în contrast cu cea a grupărilor Real Madrid, Barcelona și Juventus

El a spus că poziția cluburilor engleze este în contrast cu cea a grupărilor Real Madrid, Barcelona și Juventus. Conducătorii acestor trei cluburi au fost ironizați de Ceferin, care a vorbit despre „cei care simt că Pământul este plat și cred că Superliga există încă”.
Șase cluburi din Anglia, Manchester City, Liverpool, Manchester United, Arsenal, Tottenham și Chelsea, unul din Italia, Inter Milano, și unul din Spania, Atletico Madrid, au renunțat oficial la Superliga europeană, la 48 de ore de la anunțul înființării. AC Milan a dat un comunicat ambiguu, din care ar reieși că și gruparea „rossonerro” iese din proiect. Dintre fondatori, au mai rămas ferme trei grupări, Juventus, Real Madrid și FC Barcelona.

Adauga un comentariu