Titlurile zilei

Niciun detaliu care ar duce către crimă în cazul studentei de la UMF. Ancheta merge direct spre o sinucidere de neînțeles. Procurorii nu i-au citit încă mesajele

Publicat: 12 ian. 2021
Andreea Maria Albu, studenta de la UMF, a fost găsită într-o zonă împădurită din zona Sărărie, având cinci coliere de plastic în jurul gâtului
Maria Andreea Albu și locul în care a fost găsită decedată

Niciun detaliu nu duce către o crimă în cazul studentei de la UMF găsită moartă în Copou. Anchetatorii nu au intrat încă în telefonul sau în laptopul tinerei. Totuși, toate indiciile strânse până în acest moment duc către o sinucidere plănuită de tânăra studentă. Anchetatorii mai caută însă răspunsuri și așteaptă rezultate de la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași

Ancheta în cazul studentei de la UMF găsită moartă în zona Sărărie continuă. Până în acest moment, niciun indiciu nu duce către o crimă, cu toate că, la început, o eventuală sinucidere părea destul de greu de probat. Iată că după căteva zile de la tragedie, anchetatorii au ajuns la concluzia că Maria Andreea Albu și-a pus capăt zilelor. Până acum nu s-a stabilit de ce a recurs tânăra la un asemenea gest.

Cert este că anchetatorii nu au intrat în telefonul sau în laptopul ei pentru a vedea dacă are vreun mesaj sau vreun indiciu care să ducă către motivele sinuciderii. Cert este că, de-a lungul timpului, au mai existat sinucideri la Iași, iar anchetatorii nu au aflat niciodată de ce s-au petrecut acestea. Nici în cazul de față nu este clar. Maria Albu era o studentă bună, fără probleme la facultate. Era implicată și în acțiuni de voluntariat la UPU-SMURD.

Maria Albu și-a cumpărat coliere de plastic de la Dedeman

Maria Andreea Albu ar fi mers la depozitul Dedeman din zona Socola și ar fi cumpărat colierele de plastic. Ulterior ar fi mers în Sărărie, a discutat cu câțiva prieteni și a plecat. A doua zi, adică vineri, pe 8 ianuarie, a fost găsită moartă chiar de cunoscuți, după ce în prealabil ar fi indicat zona în care merge. Alarma s-a dat puțin după ora 15:00. Chiar un prieten de-al fetei a găsit-o moartă și a cerut ajutor. Povestea începe cumva joi seara, când Maria Andreea Albu s-a despărțit de câțiva prieteni spunându-le că merge în zona pârtiei pentru a fuma o țigară.

Tânăra a plecat și nu s-a mai întors. Părinții fetei au început să se îngrijoreze, iar vineri au mers la poliție să o dea dispărută. Prietenii fetei au mers în zona în care studenta a spus că se duce. Nu a durat prea mult și au găsit-o moartă pe tânără, cu fața în jos. Au sunat la 112 și au cerut ajutor. La scurt timp, mai multe echipaje de poliție și un echipaj medical au ajuns în zonă. Medicii ajunși la fața locului nu au putut decât să declare decesul. Tânăra avea semne de moarte biologică instalate, cel mai probabil decesul survenise joi seara.

Cinci coliere puse cap la cap, găsite în jurul gâtului studentei

Vă reamintim că anchetatorii au luat în calcul toate variantele și au apelat vineri după-amiază inclusiv la ajutorul unui câine polițist. La început, anchetatorii au crezut că este vorba despre o crimă, însă, treptat, și-au dat seama că tânăra studentă s-ar fi sinucis. Tânăra avea legate 5 coliere de plastic în jurul gâtului. Colierele respective sunt folosite de regulă la fixarea capacelor pe jantele autoturismelor. Un aspect important a fost acela că toate colierele găsite pe gâtul fetei aveau „nodul” în față, semn că aceasta și le-ar fi prins singură. Mai mult decât atât, surse din cadrul anchetei au precizat că într-unul din buzunarele fetei a fost găsit un bon fiscal de la un magazin de bricolaj, semn că fata și-a cumpărat singură respectivele coliere.

Autopsia, făcută pe repede înainte vineri seara, pentru stabilirea decesului

Vineri după-amiaza, trupul neînsuflețit al fetei a fost transportat la Institutul de Medicină Legală Iași (IML) pentru necropsie. Tot atunci, specialiștii de la IML au început necropsia pentru a stabili cauzele decesului. Inițial, anchetatorii nu au exclus varianta unei crime și toate detaliile erau foarte importante. Până ieri, anchetatorii nu au găsit vreun mesaj de adio lăsat de studentă, însă surse din cadrul anchetei au precizat că mai multe persoane ar urma să fie audiate pentru a se stabili motivele pentru care Maria Albu ar fi recurs la un asemenea gest. Reporterii BZI vă vor ține la curent cu întreaga anchetă.

Vă reamintim că Andreea Maria Albu era studentă la UMF Iași și făcea voluntariat la UPU SMURD. Era o persoană apreciată de cunoscuți și prieteni și extrem de apropiată de familie. Din câte se pare, nu ar fi avut probleme de sănătate, iar în ultima perioadă nu s-a comportat ciudat, asta din spusele apropiaților.

Comentarii
  • Ceva totusi a fost la mijloc. Daca anchetatorii nu casca bine ochii .. ramane dosarul prafuit intr-un sertar sau pe-un raft la IPJ. Eu in viata cred ca oamenii nu au tentative de suicid asa cu una cu doua, sau de amorul artei. Ceva, cineva, o situatie ceva tot a fost la mijloc. Daca procurorii tin cu adevarat sa afle despre misterul asta, i-as contacta si pe cefele luminate de la Bucuresti sa faca lumina in cazul asta. In fine. Inca o data condoleante familiei.

  • Un student in anul V la medicina si voluntar la Smurd nu-si pune capat zilelor. Sper ca anchetatorii sa nu se opreasca la concluzia de suicid. In opinia mea aceasta fata a deranjat un grup de interese in domeniu sanitar si a trebuit sa fie redusa la tacere.

  • Un singur lucru trebuia să facă anchetatorii(poate l-au făcut sau nu, nu știu), să verifice camerele de luat vederi de la Dedeman(ziua și ora sunt menționate pe bon). Dacă ea, personal și-a procurat acele ”coliere”, atunci e limpede că și-a premeditat sinuciderea. Asta era esențial de făcut de anchetatori.

  • Incetati cu pozele astea, nu aveti pic de rusine..Gasiti o poza si credeți ca gata, cunoașteți un om. Rusine sa va fie, oricum numai minciuni debitați.

  • Daca asa era zi de zi cum este in poza aceasta atunci are grave probleme de sanatate psihica. Familia unde a fost de nu a observat suferinta atat de vizibila? Acest copil a murit cu zile pentru ca nimeni nu ia fost alaturi intr-o perioada cu probleme pe care nu a reusit sa le gestioneze singura.

Adauga un comentariu