Actualitate

Nicolae Robu va fi judecat pentru retrocedarea unor imobile în Timișoara

Publicat: 08 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nicolae Robu va fi judecat pentru retrocedarea unor imobile în Timișoara
Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu

Nicolae Robu, primarul în funcție al orașului Timisoara, va fi judecat pentru retrocedarea unor imobile.

Curtea de Apel Timişoara a respins joi definitiv, în camera preliminară, contestaţiile depuse de nouă foşti şi actuali angajaţi ai Primăriei Municipiului Timişoara, printre care şi primarul în exerciţiu Nicolae Robu, care au contestat trimiterea în judecată într-un dosar în care sunt acuzaţi de abuz în serviciu cu privire la restituirile unor imobile.

Inculpații au fost trimiși în judecată în această vară, în stare de libertate, în dosarul privind înstrăinarea mai multor imobile ale municipalităţii, în perioada 1996-2016, după ce Tribunalul Timiş le-a respins excepţiile invocate în camera preliminară.

Nicolae Robu, acuzat că a înstrăinat două locuinţe din cele 207 vizate de procurorii DNA

Actualul primar Nicolae Robu, care a pierdut alegerile pe 27 septembrie, este acuzat că a înstrăinat două locuinţe din cele 207 vizate de procurorii DNA, care au estimat prejudiciul total la 9,5 milioane de euro.

„Respinge ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţii Miuţ Nicuşor Constantin, Ciuhandu Gheorghe Coriolan (fost primar al Timisoarei – n.r.), Cojocari Ioan, Robu Nicolae, Diaconu Dan Aurel, Stoia Traian Constantin, Staia Martin, Vîrlea Simona şi Iova Gabriela împotriva încheierii penale din 4 august, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Timiş (…). Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 8 octombrie 2020”, se arată site-ul Curţii de Apel Timişoara.

Învins de Dominic Fritz

Nicolae Robu declara că în mandatul său au fost vândute două locuinţe modeste, într-o curte comună, unor persoane nevoiaşe şi a susţinut permanent că este nevinovat. În luna iunie, el a afirmat că potrivit avocatului său ales, fapta nici nu se încadrează la „abuz în serviciu”.

Nicolae Robu a pierdut alegerile locale pentru Primăria Timișoarei, unde candida pentru un nou mandat, în fața candidatului USR-PLUS, Dominic Fritz.

Nicolae Robu și-a anunțat demisia din fruntea PNL Timiș prin SMS, după ce l-a anunțat pe Ludovic Orban. Nicolae Robu și-a dat demisia după ce a pierdut alegerile pentru Primăria Timișoara, au declarat surse politice.

Conducerea filialei ar putea fi preluată de Alin Nica, favorit pe această funcție după ce a câștigat șefia Consiliului Judeţean Timiş. Până acum, el a ocupat funcţia de primar al comunei Dudeştii Noi.

Nicolae Robu și-a anunțat demisia din fruntea PNL Timiș prin SMS

După două mandate de primar, Nicolae Robu a fost surclasat în alegerile locale de duminică de candidatul USR PLUS Dominic Fritz, cu aproape 20%, conform numărătorii paralele făcute de filialele timişene ale PNL şi USR PLUS.

Primarul în exerciţiu al Timişoarei, Nicolae Robu, care a pierdut în scrutinul de duminică cel de-al treilea mandat în această funcţie, a declarat, luni, că indiferent de calomniile care continuă să fie lansate la adresa sa, va rămâne extrem de fericit pentru ceea ce a făcut pentru oraşul său.

„Sunt mândru de ce-am lăsat în urma mea, atât la Universitatea Politehnica Timişoara, cât şi la primărie. Doar timpul va aşeza lucrurile la locul lor, în mod corect. Le mulţumesc timişorenilor care m-au votat. Le mulţumesc colegilor din primărie, veniţi în instituţie o dată cu mine sau după, tineri valoroşi cu care, alături de foarte puţini moşteniţi – din păcate, cu foarte puţini -, am făcut toate lucrurile care au schimbat radical oraşul, de care beneficiază în egală măsură cei ce m-au votat şi cei ce nu m-au votat, lucruri cu care mă mândresc şi mă voi mândri mereu.

De oricâtă calomnie voi beneficia în continuare – şi ştiu bine că voi beneficia -, eu, ca idealist ce sunt, voi rămâne nu fericit, ci extrem de fericit pentru ce-am făcut pentru oraşul meu. Le mulţumesc, de asemenea, colegilor din PNL, cu care chiar am făcut echipă foarte bună. Fie ca Timişoara să aibă un viitor fericit!”, a scris fostul primar Nicolae Robu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Adauga un comentariu