National

Nicușor Dan a vorbit despre închiderea şcolilor. În ce condiţii se va întâmpla asta

Publicat: 29 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nicușor Dan a vorbit despre închiderea şcolilor. În ce condiţii se va întâmpla asta
Nicușor Dan, primarul Capitalei

Nicușor Dan, noul primar al Bucureştiului, a a vorbit despre închiderea şcolilor Potrivit acestuia, instituţiile de învăţământ din România se vor închide doar dacă afară va fi urgie, nu doar ploaie, ninsoare sau viscol.

Nicușor Dan a anunțat situația în care școlilevor închide.

„Doar să fie vreo urgie. Dar așa, mereu am considerat o exagerare. Nu se pune problema să închidem școlile la 30 de centimetri de zăpadă”, a spus Nicuşor Dan, la B1 TV.

Ce a spus Nicușor Dan despre situaţia marilor şantiere din Bucureşti

Nicusor Dan a vorbit şi de situaţia marilor şantiere din Bucureşti.

„Podul Ciurel a costat mai mult decât trebuia, dar e o lucrare de infrastructură care ar putea fi utilă. Pasajul Doamna Ghica este început fără actele necesare, nu are PUZ, nu are studiu despre stabilitatea clădirilor din jur. Este o construcție ilegală pentru care Inspectoratul de Stat în Construcții a constatat că este ilegală, dar fiind campanie electorală”, a comentat Nicuşor Dan.

Nicușor Dan: ”Problemele de la termoficare s-au acutizat!”

Nicușor Dan, cel care a învins-o pe Gabriela Firea pentru șefia Primăriei Capitalei, a vorbit și despre marea problemă a bucureștenilor, termificarea.

„Pe problemă termoficării sunt două probleme: să înlocuim inelul principal, dar ne apucăm în primăvară, avem banii europeni, iar a doua, când apar avariile, să intervenim, ceea ce vom face (…) Sorin Oprescu a luat un RADET care funcționa cât de cât, l-a adus la datorii de 200 de milioane de lei, problemele s-au acutizat. A venit Gabriela Firea, a luat RADET, avea bani europeni, nu a făcut nimic, problemele s-au acutizat, e simplu”, a dezvăluit Nicuşor Dan.

Nicușor Dan a îndrăznit să spună că unele persoane din vechea administrație ar putea ajunge chiar după gratii, fiind întrebat în acest sens.

„Aș paria pe asta! În orice caz, foarte repede o să aflaţi situaţia financiară a primăriei. Primăria Generală, care trebuie să dea o subvenţie şi pe care nu a dat-o şi lipsesc 800 de milioane de lei – toată această situaţie financiară a primăriei şi a instituţiilor din subordine o să o aveţi într-o săptămână, pentru că şi eu vreau să o am într-o săptămână, ca să nu intrăm în incapacitate de plată”, a spus el.

BEC a publicat procentele parțiale pentru Primăria Capitalei

Biroul Electoral Central a transmis date de ultimă oră, marți, 29 septembrie 2020, de la despre alegerile locale a Primăriei Capitalei. Candidatul independent Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi USR PLUS, a obţinut un procent de 42,78% dintre voturi pentru funcţia de primar general al Bucureștiului, iar actualul edil, Gabriela Firea, candidatul PSD – 37,99%, conform datelor parţiale ale Biroului Electoral Central (BEC) centralizate până marţi la ora 9,00, după numărarea a 97,46% dintre voturi.

Pe locul al treilea se află Traian Băsescu, candidatul PMP, cu 10,98%.

Candidaţii susţinuţi de PNL şi USR PLUS la Primăriile Sectoarelor 1, 2 şi 6, Clotilde Armând, Radu Mihaiu şi Ciprian Ciucu, se menţin cu cele mai multe voturi la alegerile de duminică, 27 septembrie 2020. În ceea ce privește situația la Sectoarele 3, 4 şi 5 se află pe primul loc Robert Negoiţă (Pro Bucureşti 2020), Daniel Băluţă (PSD) şi, respectiv, Cristian Popescu Piedone (PPU-SL), conform datelor parţiale centralizate de BEC, până marţi la ora 9,00.

Adauga un comentariu