Prima pagină » National » Nicușor Dan locuiește într-o casă modestă din Sectorul 5. Cum arată apartamentul în care stă cu chirie

Nicușor Dan locuiește într-o casă modestă din Sectorul 5. Cum arată apartamentul în care stă cu chirie

11 iun. 2024, 12:51,
BZI.ro, în National

Nicușor Dan locuiește într-o casă modestă din Sectorul 5, un apartament cu trei camere pe care l-a închiriat cu partenera sa în urmă cu 7 ani. Anterior, aceștia au stat, tot cu chirie, undeva în zona Militari. Cu toate acestea, Nicușor Dan se gândește să cumpere o locuință, dar trebuie să găsească ceva potrivit.

Nicușor Dan trăiește împreună cu partenera lui de viață, Mirabela Grădinaru, și cei doi copii într-un apartament cu trei camere din sectorul 5 al Capitalei. Locuința nu este proprietate personală ci a fost închiriată în urmă cu șapte ani, potrivit Unica.

Nicușor Dan locuiește într-o casă modestă din Sectorul 5

Primarul Bucureștiului și partenera sa Mirabela s-au mutat în Sectorul 5 în urmă cu șapte ani, după ce o vreme au stat în cartierul Militari.

„Locuiesc cu chirie, cu prietena mea, în zona Gorjului, într-un apartament. Vrem sa ne mutăm. Probabil imediat după alegeri. (…) Cred că plătim 250 de euro pe lună, Mirabela se ocupă de asta”, spunea Nicușor Dan în 2016, cu un an înainte să se mute în zona Viilor unde locuiește acum.

Actuala locuință a edilului se află într-o clădire veche, iar chiria lunară este undeva la 590 de euro.

Invitat în urmă cu câteva luni în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, Nicușor Dan a fost întrebat dacă nu s-a plictisit să fie chiriaș. Primarul Capitalei a dat de înțeles că nu este o prioritate să își cumpere o locuință nouă deoacamdată, pentru că sunt multe amintiri frumoase care îl leagă de casa în care stă acum.

„Faptul că în acest apartament au crescut copiii, s-a născut băiețelul, faptul că locuim într-un cartier în care nu prea circulă mașini, nu e de tranzit. Și sunt mulți copii pe stradă… Mie îmi place foarte mult cartierul în care locuiesc. Nu sunt deloc stresat din punct de vedere material, am un back-up, pot să plec oriunde. Bineînțeles că Mirabela ar vrea să avem casa noastră, să așeze ea lucrurile, să fie casa ei. Probabil că se va întâmpla la un moment dat. Plătim 590 de euro pe lună. Avem o cameră și două dormitoare la mansardă. Și proprietarul plătește taxa”, i-a spus Denisei Rifai.

De ce nu și-a cumpărat Nicușor Dan o locuință

Într-un alt interviu, în primăvară, Nicușor Dan declara că motivul pentru care stă cu chirie este că nu avut niciodată suficienți bani, dar nici timp să cumpere o locuință.

„Nu am avut niciodată banii și timpul ca să cumpărăm. Acum, probabil că, cu un credit potrivit, am putea să o facem, dar pentru asta trebuie să căutăm, să ne placă zona și nu am avut niciodată timp”, a explicat el în aprilie.

Nicușor Dan și Mirabela sunt împreună de aproape două decenii

Partenea de viață a edilului Capitalei este din Vaslui și a venit în București în urmă cu mulți ani pentru a studia Geografia la Universitate. Cei doi s-au cunoscut în 2005 în Club A, un local din Centrul Vechi.

„Ne-am cunoscut în anul 2005, pe vremea când eu eram studentă în București, la Geografie. Îmi aduc aminte că se terminase sesiunea de examene, aveam bilet să mă întorc acasă, dar chiar în ziua aceea s-a întors o prietenă ce fusese plecată cu bursă Erasmus în Franța. Am renunțat să mă mai întorc acasă și am ieșit cu mai mulți prieteni.

Am zis să mergem seara în Club A, clubul pe care noi îl frecventam în serile de după sesiune sau de după zilele în care aveam proiecte. Atunci l-am întâlnit pe Nicușor. Sau el m-a întâlnit pe mine. Nu știu dacă a fost dragoste la prima vedere, dar a fost chimie, atracție, asta a fost sigur. Apoi, lucrurile au venit de la sine”, a declarat Mirabela în urmă cu ani buni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *