Actualitate

Nicuşor Dan s-a răzgândit și a decis să intre în izolare. Declarația inițială: „Nu am obligaţia legată de a mă izola!“ – UPDATE

Publicat: 05 oct. 2020
Nicușor Dan cu mâna în buzunar
Nicușor Dan bate în retragere: „Nu am promis că voi rezolva instant problema apei şi a căldurii”

Nicuşor Dan refuză să intre în izolare deși este contact direct cu o persoană diagnosticată cu COVID-19. Câștigătorul alegerilor pentru Primăria Capitalei a fost invitat la emisiunea „Dosar de politician” de la B1 TV miercuri, 30 septembrie, la o zi după prezenţa premierului Orban în aceeaşi emisiune. Mai mult, duminică seara Nicuşor Dan a participat la o emisiune la România TV alături de Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban, care este și el contact direct cu realizatorul TV Silviu Mănăstire, a decis să intre în izolare. Mai mult, Ludovic Orban a fost testat şi aşteaptă rezultatele. Nu există deocamdată informaţii cu privire la o eventuală testare a lui Nicuşor Dan.

„Nu intru în definiţia contactului, dar în cursul zilei de azi o să mă testez. Nu am obligaţia legată de a mă izola. Nu fac teoria definiţiei de caz. În acest moment legea nu mă obligă la nimic. Eu, în mod voluntar, voi merge să mă testez”, a declarat Nicuşor Dan, la un eveniment la care a participat luni, la Ministerul Fondurilor Europene.

UPDATE: Deși inițial susținea că nu intră în izolare pentru că nu are obligația legală, acum s-a răzgândit. Primarul Capitalei a anunțat că s-a testat și va intra în izolare.

„Am făcut testul COVID-19 și am decis să mă autoizolez până la aflarea rezultatului, după ce am aflat astăzi că este posibil să fi fost expus contactării virusului.

În afara emisiunilor tv, am purtat permanent mască și militez pentru respectarea tuturor măsurilor de protecție împotriva acestei boli. Nu am niciun fel de simptome specifice bolii.

Revin curând – cu vești bune, sper”, scrie Nicuşor Dan pe Facebook.

Ludovic Orban, contact direct cu o persoană confirmată cu COVID

Premierul Ludovic Orban este suspect de COVID. Ludovic Orban și-a anulat toate planurile oficiale după ce ar fi intrat în contact cu o persoană confirmată pozitiv cu virusul din Wuhan.

Conform informaţiilor existente până la momentul transmiterii ştirii, premierul Ludovic Orban şi-a anulat toate întâlnirile oficiale pe care le avea. Acesta urmează să fie testat în cursul zilei de luni, 5 octombrie 2020.

Potrivit surselor media, premierul Ludovic Orban este contact direct cu o persoană confirmată cu virusul COVID. Situaţia a fost generată de faptul că Ludovic Orban i-a acordat un interviu jurnalistului Silviu Mănăstire, de la B1 TV, iar acesta a fost ulterior testat pozitiv cu coronavirus.

Ludovic Orban a mai fost izolat timp de 14 zile

La începutul pandemiei, Ludovic Orban s-a autoizolat. Acesta, împreună cu Guvernul PNL erau contacti direcţi cu o persoană care fusese confirmată cu COVID. În martie, Guvernul PNL a trecut prin momente dificile după ce au fost nevoiţi să stea în izolare mai multe zile.

„Toți membrii BPN al PNL se vor izola la domiciliu. Toți senatorii din grupul senatorial PNL au obligația să se autoizoleze. Nu așteptăm ancheta epidemiologică. Am cerut Ministerului Sănătății un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL. Miniștrilor prezenți și membrilor BEX PNL li se vor prelua probe pentru diagnostic rapid. După prelevare, toți se vor izola la domiciliu. Ca premier în exercițiu, mă voi izola la Vila Lac 1 de unde ne vom exercita toate atribuțiile’, declara atunci Ludovic Orban.

La rândul lor, vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, au anunţat că se vor testa. Aceştia s-au aflat alături de Nicuşor Dan la evenimentul de la Ministerul Fondurlor Europene.

Președinta Comisiei Europene, în izolare după ce a intrat în contact cu o persoană cu COVID-19

Altfel, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat luni că va intra în autoizolare până marţi pentru că a participat la o întâlnire cu o persoană cu test pozitiv la noul coronavirus, transmite Reuters.

„Am fost informată că am participat marţea trecută la o întâlnire la care a asistat o persoană testată ieri pozitiv la COVID-19”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.

Adauga un comentariu