Titlurile zilei

Noapte de coșmar la Iași. Jaf cu pistolul la tâmplă, în plină stradă. A fost nevoie de intervenția în forță a mascaților de la SAS (EXCLUSIV)

Publicat: 05 apr. 2021
Polițiștii împreună cu tinerii care au fost jefuiți în plină stradă, în timpul reconstituirii faptei
Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale (BIC), în timpul cercetării la fața locului

Jaf în plină stradă la Iași. Doi derbedei au amenințat cu un pistol mai mulți tineri, iar pe o parte dintre aceștia i-au jefuit. După ce au comis fapta, s-au făcut nevăzuți, însă polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale (BIC) i-au prins într-un timp record. A fost nevoie și de intervenția mascaților de la SAS pentru a-i „liniști” pe tâlhari

Noapte agitată la Iași după ce doi indivizi înarmați cu un pistol de tip airsoft și un spray iritant au plecat la „vânătoare”. Deși niciunul dintre cei doi nu a trecut de vârsta majoratului, tupeul lor a fost uriaș și au tâlhărit în plină stradă. Nu s-au bucurat prea mult de pradă pentru că polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași i-au identificat pe cei doi tineri bănuiți de tâlhărie calificată și tentativă la tâlhărie calificată.

„Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că pe 28 februarie 2021, în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iași, prin pulverizarea cu o substanță iritant-lacrimogenă și prin exercitarea de amenințări, aceștia ar fi sustras bani din posesia a patru minori și ar fi încercat să deposedeze de bunuri alți trei minori. În cadrul dosarului penal, pe 2 aprilie 2021, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Iași, cu spirijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Iași, au efectuat două percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

De asemenea, cei doi tineri bănuiți de comiterea faptelor au fost conduși la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, aceștia au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, fiind introduși în Arestul I.P.J. Iași.

Cei doi minori, arestați preventiv pentru 30 de zile de judecătorii ieșeni

De altfel, la finele săptămânii trecute, judecătorii au dispus arestarea celor doi. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis propunerea formulată de anchetatori pe numele lui Ilie Buga și Florin Sebastian Agapi.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași în ceea ce îi privește pe inculpații minori Ilie Buga și Florin Sebastian Agapi. Dispune arestarea preventivă a inculpaților minori Ilie Buga, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de tâlhărie calificată și tentativă de tâlhărie calificată și a lui Florin Sebastian Agapi, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de tâlhărie calificată și tentativă la tâlhărie calificată, pentru o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaților minori Ilie Buga și Florin Sebastian Agapi”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. În eventulitatea în care se va întâmpla acest lucru, urmează ca instanța superioară să hotărască ce se va întâmpla în continuare cu cei doi minori.

Doi tâlhari, prinși în aceeași zi după ce au comis fapte similare

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Popricani efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 21 martie 2021, în timp ce s-ar fi aflat în comuna Vlădeni, prin exercitarea de acte de violență, doi tineri i-ar fi sustras de lei și telefonul mobil unui alt tânăr.

În baza probatoriului administrat în cauză, pe 1 aprilie 2021, cei doi tineri bănuiți de comiterea faptei au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore. Pe 2 aprilie 2021, cei doi tineri au fost prezentați, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus față de unul dintre aceștia arestarea preventivă pentru 20 de zile, iar față de cel de-al doilea, măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 20 de zile. Cercetările continuă.
Adauga un comentariu