Prima pagină » Economic Local » Noi achiziții la Salubris SA! Care sunt noile utilaje folosite la menținerea curățeniei pe străzile Iașului

Noi achiziții la Salubris SA! Care sunt noile utilaje folosite la menținerea curățeniei pe străzile Iașului

23 iul. 2022, 02:00,
Emanuela Băluță, în Economic Local

Recent, compania municipală care se ocupă de salubrizarea orașului, Salubris SA, a anunțat că a achiziționat 4 utilaje multifuncționale pe care le va folosi la menținerea curățeniei pe străzile Iașului. Dispozitivele au întrebuințări atât în sezonul cald, cât și în sezonul rece, pentru deszăpezire și distribuire a materialului antiderapant

Nu cu mult timp în urmă, aceeași companie a anunțat achiziționarea unei automăturători care este specializată în curățarea trotuarelor mici și foarte mici, utilaj care a fost lăudat inclusiv de primarul Iașului, Mihai Chirica.

Menținerea curățeniei pe străzile Iașului, cu noile utilaje

În a doua jumătate a lunii iulie, Salubris SA, compania municipală responsabilă de salubrizarea străzilor orașului, a anunțat cumpărarea unor utilaje multifuncționale. Dispozitivele, 4 la număr, sunt folosite pentru salubrizarea eficientă a orașului. Fiind vorba despre o tehnologie performantă, utilajele pot fi folosite atât în perioada verii, cât și iarna. Astfel, în sezonul cald, acestea îndeplinesc rolul de aspirare, măturare și spălare a suprafețelor mari din domeniul public, iar iarna pot fi folosite pentru deszăpezire și distribuirea materialului antiderapant.

„Ele sunt echipamente de iarnă-vară, sunt produse în Elveția. Vara aspiră, mătură și spală trotuarele, iar iarna au lama în față, împing zăpada și împrăștie material antiderapant”, a precizat directorul Salubris SA, Cătălin Neculau.

Mașinăriile sunt ușor de folosit de către lucrătorii companiei și aduc eficiență economică în zonele înguste din parcuri, parcări și trotuare.

Ce alte investiții are în vedere Salubris SA până la finalul anului

Achizițiile nu se opresc la cele 4 utilaje multifuncționale, Salubris SA având, în prezent, în procedură cumpărarea mai multor dispozitive moderne care să îi ajute în menținerea curățeniei orașului.

„Acum, în procedură de achiziție avem 2 automăturători, 2 autobasculante, 2 autocisterne și un încărcător frontal, toate sunt și vor folosite pentru curățenie și salubrizare în municipiul Iași, la măturat stradal”, a precizat purtătorul de cuvânt al Salubris SA, Ana Șchiopu.

Totodată, până la finalul anului, o să mai aibă loc și alte proceduri de achiziție, conform purtătorului de cuvânt al Salubris SA.

„Până la sfârșitul anului, o să mai avem proceduri de achiziție pentru utilaje multifuncționale cum au fost și cele 4, o autovidanjă, încă 2 autoutilitare de 2 metri cubi și autospeciale pentru spălat containere și puncte de colectare gospodărești”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Salubris SA, Ana Șchiopu.

În cursul lunii iulie, Salubris SA a mai achiziționat și 2 automăturători care să îi asiste în salubrizarea trotuarelor mici și foarte mici.

„Sunt luate 2 automăturători. Au fost pe lista de investiții ale anului acesta. Ele sunt 2 automăturători care au fost luate pentru trotuare, pentru că Iașul are foarte multe trotuare mici, sunt specializate pentru astfel de locuri. Sunt cumva articulate și ne folosim de ele foarte mult pentru a mătura trotuarele mici și foarte mici. Acestea ne ajută, deoarece avem din ce în ce mai multe probleme cu personalul. Nu mai găsim oameni dispuși să lucreze în salubritate, la măturat chestii mici. Încercăm să suplinim o deficiență de personal cu astfel de utilaje”, a adăugat Cătălin Neculau, în legătură cu procesul de menținere a curățeniei pe străzile Iașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *