Eveniment-Social

Noi amenzi împărțite pentru nerespectarea măsurilor luate în lupta cu COVID-19. Polițiștii din Iași au făcut din nou verificari

Publicat: 17 mart. 2021
În urma controalelor oamenii legii au împărțit zeci de sancțiuni contravenționale
Polițișii ieșeni în timpul unor controale desfășurate pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile legate de COVID 19

În fiecare zi, oamenii legii verifică modul în care sunt respectate măsurile impuse de pandemia COVID-19. La activitățile desfășurate au participat peste 280 de politiști și polițiști locali și au fost verificate 82 de societăți comerciale și 21 de mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 1.655 de persoane.

Măsurile luate împotriva răspândirii Covid 19 nu sunt respectate. Polițiștii, sub autoritatea Instituției Prefectului, au desfășurat noi acțiuni de verificare în zone aglomerate și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID 19. La activitățile desfășurate au participat peste 280 de politiști și polițiști locali și au fost verificate 82 de societăți comerciale și 21 de mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 1.655 de persoane. În urma neregulilor constatate pe parcursul acțiunilor au fost aplicate 87 de sancțiuni contravenționale, dintre care 77 pentru nepurtarea măștii de protecție și 10 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea. De exemplu, o femeie de 33 de ani, a fost sancționată contravențional, deoarece nu a purtat masca de protecție în timp ce se afla pe raza municipiului Pașcani.

Controalele vor continua în perioada următoare în tot județul Iași

Polițiștii au făcut și vor mai face controale în toate zonele din județ. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au transmis câteva recomandări care trebuie respectate în perioada aceasta „Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Reamintim că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr.13/31.08.2020 portul măștii de protecție este obligatoriu pe raza întregului județ, inclusive în spațiile deschise, sancțiunea pentru această abatere fiind cuprinsă între 500 și 2500 de lei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Iași.

În continuare trebuie respectate măsurile de distanțare socială

În urma pandemiei de coronavirus, cetățenii trebuie să respecte mai multe reguli, printre care și distanțarea socială. În Iași terasele sunt deschise, iar, în unele cazuri aceste măsuri nu sunt respecate. De aceea, oamenii legii continuă să desfășoare acțiuni de control și în următoarea perioadă. Cei care sunt prinși încălcând legea pot primi sancțiuni contravenționale, iar în unele cazuri se poate ajunge până la deschiderea unui dosar penal. Pănă în acest moment cea mai bună metodă de a evita infectarea este distanțarea socială și igiena.

Adauga un comentariu