Local

Noi aparate medicale la Spitalul de Neurochirurgie

Publicat: 11 oct. 2019

Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, unitate subordonată Consiliului Județean, se dotează cu o serie de aparate de sterilizare a saloanelor. Unitatea medicală a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice procedurile pentru achiziționarea unor roboți mobili de dezinfecție cu lumina continuă cu ultraviolete, a unor sterilizatoare la temperatură joasă cu peroxid de hidrogen (tip plasmă) și a unor sterilizatoare cu abur necesare dezinfectării spațiului destinat pacienților. Valoarea totală estimată a contractului se încadrează între 1.875.680 lei și 3.751.360 lei. Termenul limită de depunere a ofertelor este 11 noiembrie 2019, ora 15:00.

Roboții cu raze ultraviolete, special destinați spațiilor medicale, asigură sterilizarea unei încăperi în câteva minute, aparatul având spectru de activitate pe germeni multirezistenți care nu cedează la dezinfectantele obișnuite. Specialiștii susțin că prin utilizarea luminii UV, față de care germenii nu și-au dezvoltat încă o metodă naturală de apărare, dispozitivul elimină microbii răspunzători de infecții ale pielii și este de 16 ori mai eficient în neutralizarea stafilococului auriu rezistent, în comparație cu alte tehnici de dezinfecție.

Astfel de dispozitive sunt folosite deja cu succes în spitale din alte țări. Printre avantajele unui astfel de sistem sunt reducerea costurilor de spitalizare precum și a consumului de antibiotice. În spitalele în care a fost implementată această tehnologie, infecțiile au fost diminuate cu 99 la sută.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit