Local

Noi caravane mobile de vaccinare împotriva COVID-19 în județul Iași! Mai mulți medici se vor deplasa în localități pentru a imuniza cât mai multe persoane

Publicat: 18 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noi caravane mobile de vaccinare împotriva COVID-19 în județul Iași Mai mulți medici se vor deplasa în localități pentru a imuniza cât mai multe persoane
În județul Iași se vor organiza noi caravane mobile

Pentru a crește rata de imunizare în județul Iași, medicii, împreună cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Iași, au decis organizarea unor noi caravane mobile, care să se deplaseze în localitățile ieșene. Marile centre de vaccinare împotriva COVID-19 din municipiul Iași trebuie să organizeze echipe de medici

Medicii ieșeni și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Iași vor cu orice preț să crească rata de imunizare a populației ieșene. Toate centrele de vaccinare împotriva COVID-19 fără programare din municipiul Iași trebuie să organizeze o echipă mobilă de imunizare care să meargă în localitățile ieșene cu o caravană mobilă.

„Suntem în continuare în zona medie de vaccinare, ne menținem destul de bine. La centrul deschis recent la Gară, media de vaccinare este de 30 de persoane pe zi, iar la ERA sunt undeva aproximativ 60-70 pe zi. Pentru a crește rata imunizării, am discutat astăzi cu reprezentanții DSP și s-a hotărât ca fiecare centru mare de vaccinare fără programare din municipiu să pună la dispoziție o echipă care să se deplaseze în localitățile ieșene. Centre precum cele din Piața Unirii, de la Palatul Culturii, Casa de Cultură a Studenților trebuie să organizeze o caravană mobilă de vaccinare împotriva COVID-19, să fie cât mai aproape de persoanele care nu se pot deplasa la un centru din municipiu.

Serurile administrate vor fi Pfizer și Johnson & Johnson. Trebuie să mergem cât mai aproape de oameni pentru a se imuniza. Cel mai probabil, cererea pentru Johnson va fi mai mare. Așteptăm și la centrul de la Gară să crească numărul persoanelor imunizate, deoarece ieri, 17 iunie 2021, a fost amplasat afișul mare pe clădirea gării. Acum este mai vizibil și sperăm să vină mai multă lume”, a declarat dr. Ștefan Rat, medicul coordonator al centrelor de vaccinare de la Gara Iași și centrul comercial ERA.

Ieri au fost raportate zero cazuri de COVID-19

Pe data de 16 iunie 2021, au fost raportate zero cazuri pozitive COVID-19.

„Este o premieră și trebuie să ne menținem pe acest drum. Sperăm să fie bine, să nu apară valul patru, iar pentru asta trebuie să ne vaccinăm”, a mai precizat dr. Ștefan Rat.

De la debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 desfășurată la nivelul județului Iași și până ieri au fost efectuate 356.672 de vaccinări. Din acest număr total de persoane imunizate, 189.466 au fost vaccinate cu prima doză și 167.206 de persoane s-au prezentat pentru administrarea rapelului. Miercuri, 17 iunie 2021, au fost vaccinate 1.569 de persoane. Cele mai multe persoane s-au vaccinat cu cea de-a doua doză- 886 și doar 703 cu prima. În ceea ce privește administrarea vaccinului Johnson, până ieri au fost efectuate 7.753 de vaccinări. De la debutul pandemiei de COVID-19 și până ieri, 16 iunie 2021, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate 42.391 de cazuri cu persoane infectate pozitiv. Referitor la gradul de ocupare a paturilor, inclusiv cele ATI din spitalele suport COVID-19, ieri erau ocupate 21 de locuri, din care 3 ATI.

„După mai bine de un an de pandemie, județul Iași înregistrează zero cazuri noi de coronavirus pentru data de 16 iunie 2021. Doar împreună putem face încă un pas către revenirea la normalitate, prin respectarea măsurilor de prevenție și prin vaccinarea împotriva COVID-19. Pandemia încă nu s-a încheiat, dar acest zero ne dă speranță. Vă așteptăm la centrele de vaccinare”, au precizat reprezentanții DSP Iași.

Adauga un comentariu