National

Noi descinderi la Primăria Timișoara. Prima reacție a edilului Dominic Fritz

Publicat: 18 mai 2022
noi descinderi primăria Timișoara, cladirea primariei Timisoara
Miercuri, 18 mai, polițiștii din cadrul IPJ Timiș au efectuat noi descinderi la Primăria Timișoara

Polițiștii din cadrul IPJ Timiș au efectuat noi descinderi, în această dimineață, 18 mai, la Primăria Timișoara. Potrivit unor informații pe surse, oamenii legii ridică documente într-un dosar în rem, in care se cercetează acuzații de abuz în serviciu. Dosarul este unul in rem, iar cercetările se fac după ce o tânără pe nume Rebeca Bedelean a ajuns șefă la Spații verzi în primărie, fără să aibă vechimea cerută prin lege.

Polițiștii efectuează noi descinderi la Primăria Timișoara

Simultan cu noile descinderi la Primăria Timișoara, primarul, Dominic Fritz, a postat pe rețelele de socializare un text în care acuză că 11 hectare de teren aparținând primăriei sunt folosite fără drept de oameni de afaceri.

„Cum să furi 11 hectare în mijlocul orașului, nederanjat de nimeni? Exact asta se întâmplă de ani de zile cu multe terenuri ale primăriei de pe malul Begăi. Deși sunt domeniul public, pe ele funcționează activități private – terase, cluburi, zone de agrement – și sunt ridicate chiar construcții fără niciun titlu legal.

Bugetul Timisoarei a pierdut și încă pierde zeci de milioane de lei pentru că unii fac profit pe proprietatea noastră a tuturor fără să plătească niciun leu. Parazitarea domeniului public se va termina.

De azi, o echipă multidisciplinară din Primărie și Poliție Locală va demara o amplă acțiune de verificare a modului în care este ocupat domeniul public și privat al Municipiului Timișoara, mai ales pe malul Begăi. Și vom recupera ce este de recuperat.

Deși există deja dosare pe rol la unele dintre cazuri, cum este la Ștrandul Termal sau la Clubul Heaven, sunt încă multe situații nesesizate până acum.

Știu că această acțiune îmi va pune o grămadă de mafioți în cap. Știu că deranjez un cuib de viespi care până acum a avut protecție. Mă aștept la procese, la denigrări și campanii de manipulare prin ricoșeu.

Dar asta nu mă va opri. Vom aduce milioane de lei în bugetul local și vom valorifica malul Begăi în beneficiul tuturor timișorenilor. Vă țin la curent”, a declarat primarul Fritz.

Noi descinderi la Iași și în alte 4 județe

În baza acestei teme, aducem în discuție că la data de 18.05.2022, autoritățile împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din Arad şi poliţiştii de frontierā din cadrul ITPF Timişoara şi Oradea efectuează un număr de 37 percheziții domiciliare, pe raza județelor Arad, Timiș, Cluj, Iași și Caraș Severin. Această acțiune se realizează în scopul destructurării unui grup infracţional organizat specializat în traficul de migranți și traficul de droguri de risc și de mare risc.

În fapt s-a reţinut că, în luna august 2021, pe raza judeţului Timiş, a fost constituit un grup infracţional organizat, format din 41 de membri, care a acționat până în prezent în zona de vest a României cu scopul de a săvârși infracţiunea de trafic de migranţi. În acest sens, membrii grupului infracţional au racolat migranţi proveniţi din Orientul Mijlociu, care trecuseră în mod ilegal frontiera României, dinspre Serbia şi Bulgaria, și care se adăposteau pe raza judeţului Timiş, în special în Municipiul Timişoara, în aşteptarea momentului prielnic pentru a trece ilegal frontiera României cu Ungaria.

Se pare că activităţile infracţionale au fost realizate de către membrii grupului infracţional organizat în scopul obținerii unor beneficii materiale importante.

De altfel, la data de 22.03.2022, procurorii din Iași au pus în aplicare un număr de 10 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Iași, la domiciliile unor persoane suspectate de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă în formă continuată, spălare a banilor și favorizarea făptuitorului.

În acest context, amintim că astăzi, 18 mai, polițiștii din cadrul IPJ Timiș au efectuat noi descinderi la Primăria Timișoara.
Adauga un comentariu