Actualitate

Noi imagini înspăimântătoare din spitalele COVID: Cort încălzit cu tun de căldură și pacienți ținuți zile întregi pe tărgi! – FOTO

Publicat: 25 nov. 2020
Pacienți pe tărgi în cort COVID
Pacienți pe tărgi în cort COVID

Noi imagini înspăimântătoare din spitalele COVID au fost făcute publice. În imaginile prezentate de Ștefan mihai Diaconu, un pacient din cortul instalat pentru tratarea celor infectați de la UPU a Spitalului Sf. Pantelimon se vede cum cortul este încălzit cu tun de căldură pe motorină, iar noxele pătrund la bolnavii cu afecțiuni respiratorii.

Oamenii sunt ținuți în astfel de puncte medicale avansate, unii chiar și 14 zile, pe tărgi.

„Doar două zile am reușit să îndur tratamentul ăsta pe targă. Două zile pe targă și nouă zile exact în același cort. Nu aș putea să vă răspund de ce eram ținuți în acel cort. Când am ajuns la spital cu probleme mari de respirație, în data de 7, mi s-a făcut un test COVID acolo, până a ajuns rezultatul, în data de 11, am fost ținut într-o jumătate de cort. Era un cort împărțit în două, pentru cei suspecți și pentru cei confirmați cu test. Ori așteptau să fie transferați la alt spital, ori erau tratrați complet, timp de 14 zile. Am avut nevoie de oxigen nouă zile, ultimele două am rămas fără pentru că m-am vindecat”, a spus Ștefan Mihai Diaconu.

Medic de la Spitalul „Sf. Pantelimon“ din București: „Acest punct medical avansat este pentru noi o soluție salvatoare“

Doctorul Fiorella Mitoiu, şefa Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Sf. Pantelimon, a declarat că pacienții nu sunt tratați într-un simplu cort, fiind vorba despre „un punct medical avansat”.

„Am ajuns în situația asta pentru că numărul pacienților este tot mai mare, sunt tot mai mulți pacienți care se adresează camerelor de gardă, UPU are posibilitatea de până la 27-30 de paturi, iar noi avem zilnic 30-40 de pacienți care ajung în UPU cu nevoi de oxigen. Acest punct medical avansat este pentru noi o soluție salvatoare, este un loc unde noi putem să le acordăm niște îngrijiri pacienților”, a menționat Fiorella Mitoiu.

A refuzat transferul la un un alt spital

Dr. Fiorella Mitoiu a mai spus că Ștefan Mihai Diaconu a refuzat transferul la alt spital.

„Pacientului i s-a oferit de trei ori posibilitatea să plece în spitale suport COVID, însă dânsul a refuzat. A refuzat la Pucioasa, la Agigea, la Oltenița, în afara Bucureștiului. Spitalele nu se pot ridică peste noapte, totuși”, a spus Fiorella Mitoiu.

Ștefan Mihai Diaconu a recunoscut că a refuzat transferul.

„Mi-a fost frică, pentru că nu voi avea condiții potrivite și sunt mult prea departe de rudele care mă pot ajuta”, a menționat bărbatul.

Adrian Marinescu: „Aceasta este realitatea din toate spitalele COVID“

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul „Matei Balș“ din București, a vorbit despre imaginile dure postate de medicul Constantin Vasile Ifteme pe pagina sa de Facebook. În imagini se văd pacienți tratați pe holuri, pentru că nu mai au loc în saloane. Unii stau pe scaunele și băncile de pe holuri – improvizate în paturi – și primesc oxigen din niște tuburi foarte mari așezate lângă ei.

„Vedem o realitate a acestor zile și situația nu e numai la Matei Balș. În condițiile în care în Capitală avem în mod constant 1.500 de pacienți și, hai să facem un calcul, să ne gândim că 20 la sută dintre aceștia au nevoie de oxigen, au nevoie de un loc să se interneze, e clar că numărul de locuri pe care îl avem – și indiferent cât am reuși în fiecare zi să facem și asta se întâmplă și sâmbăta, duminica – nu este suficient. E adevărat că primesc tratamentul cu oxigen, primesc tratamentul necesar, dar sunt imaginile pe care dvs. le vedeți. E, până la urmă, un lucru real”, a declarat Adrian Marinescu.

Adauga un comentariu