Coronavirus

Noi informaţii care incriminează China în scandalul pandemiei COVID-19! Ce au descoperit anchetatorii

Publicat: 02 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noi informaţii care incriminează China în scandalul pandemiei COVID-19 Ce au descoperit anchetatorii

Apar noi informații care incriminează China în scandalul răspândirii coronavirusului la nivel mondial. Conform Associated Press, China a întârziat oferirea de informații cheie către OMS.

Noi informaţii care incriminează Cina în scandalul pandemiei de COVID-19 au fost făcute publice. Conform presei, China a întârziat oferirea de informaţii cheie către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Associated Press menţionează faptul că oficialii din China au aşteptat peste o săptămână după ce laboratoarele au decodificat genomul noului coronavirus. Concret, China a trimis cu o săptămână întârziere detalii-cheie în lupta cu Coronavirus.

Raportul are la baza documente interne, e-mail-uri şi zeci de interviuri

Conform agenţiei de presă, raportul este unul extrem de precis, incluzând documente interne, e-mail-uri şi mai multe interviuri. Autorităţile au precizat faptul că oficialii chinezi au publicat genomul virusului pe data de 11 ianurie, dar acest lucru s-a întâmplat cu două săptămâni întârziere. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a primit cu două săptămâni întârziere un raport care era de o importantă ridicată:

”Autorităţile sanitare au prezentat genomul după ce un laborator chinez a publicat informaţii înainte pe un site, pe 11 ianuarie. Chiar şi aşa, China a întârziat pentru cel puţin două săptămâni pentru a oferi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii detaliile de care avea nevoie”.

Înregistrările obţinute de AP arată că oficialii OMS erau îngrijoraţi că Beijingul nu împărtăşeşte suficiente informaţii pentru a putea fi apreciat riscul reprezentat de coronavirus.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii se confrunta cu un val de critici! Cel mai mare critic, Donald Trump

În prezent, OMS se afla pe un val de critici. Cel mai acerb în declaraţii este chiar Donald Trump, preşedintele SUA. Acesta a anunţat de curând faptul că SUA nu vor mai finanţa organizaţia. Donald Trump crede că OMS a luat partea Chinei şi a ascund dimensiunea catastrofală a COVID-19. Pe de altă parte, preşedintele Chinei, Xi Jinping a declarat în repetate rânduri faptul că Guvernul de la Beijing a oferit absolut toate informaţiile OMS-ului şi asta într-un timp util.

Legea obliga statele să raporteze informaţii la OMS! ONU nu poate să constrângă acest lucru

Deşi legea internaţională obligă ţările să raporteze informaţii OMS care pot avea impact asupra sănătăţii publice, agenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite nu are capacitatea de a constrânge. Trebuie să se bazeze pe cooperarea statelor membre. AP a descoperit că „în loc să comploteze cu China, OMS a fost ţinută, în mare parte, în întuneric, pentru că China a oferit doar informaţii minime cerute”. Totuşi, „agenţia a încercat să prezinte China în cea mai bună lumină, cel mai probabil pentru a convinge ţara să transmită mai multe detalii despre epidemie”. Oficialii OMS au încercat să obţină informaţii suplimentare fără a înfuria autorităţile chineze şi a pune în pericol cercetătorii de aici, pe care i-a lăudat pentru decodificarea genului într-un timp atât de scurt.

 

Adauga un comentariu