Actualitate

Noi intervenții ale pompierilor în județ. Muniție descoperită la câțiva kilometri de oraș

Publicat: 14 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noi intervenții ale pompierilor în județ. Muniție descoperită la câțiva kilometri de oraș

În ultimele zile, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au fost solicitați să intervină în mai multe situații legate de ajutorul acordat unor persoane, dar și în alte misiuni. Intervențiile angajaților ISU au vizat perioada 12 decembrie- 13 decembrie.

„În data de 12 decemebrie, ora 11.33, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, pe strada Primăverii. Pompierii au intervenit pentru deblocarea ușii unui apartament. După pătrunderea în apartament, proprietara a fost găsită conștientă în balcon. În data de 13 decembrie 2019, ora 00.31, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Vitejilor, pentru transportul unei persoane supraponderale, de la domiciliu la echipajul de terapie intensiva mobilă al Detașamentului 1 de Pompieri Iași”, au arătat reprezentanții ISU Iași.

Acestea nu au fost singurele intervenții ale pompierilor ieșeni în această perioadă.

Muniție de război descoperită pe câmp

Geniștii Inspectoratului au intervenit și ei la o serie de misiuni în această perioadă pentru asanarea și distrugerea elementelor de muniție neexplodată sau nedezactivată.

„În data de 12 decembrie 2019, ora 10.55, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Păușești, comuna Dumești. Intervenția a vizat ridicarea de pe un teren viran a unui proiectil perforant calibru 75 milimetri. Suprafața asanată a fost de 300 metri pătrați. În data de 12 decembrie 2019, ora 12.26, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Ursoaia, comuna Românești. Geniștii au intervenit pentru a ridica de pe un teren viran un proiectil perforant calibru 47 milimetri. Suprafața asanată a fost de 500 metri pătrați”, au mai spus cei de la ISU Iași.

În toată această perioadă, echipajele SMURD au intervenit la 38 de cazuri medicale.

Adauga un comentariu