Economic Local

Noi locuri de muncă în străinătate, disponibile ieșenilor care se pot angaja ca măcelari sau în prelucrarea sticlei

Publicat: 25 ian. 2022
Măcelari care tranșează carnea
Ieșenii se pot angaja ca măcelari în străinătate

Ieșenii au la dispoziție noi locuri de muncă în străinătate, în țări precum Germania, Norvegia sau Polonia. Posturile oferite sunt de măcelari, lucrători în prelucrarea sticlei, șoferi de autobuz sau tâmplari

Ieșenii care își caută locuri de muncă în străinătate au la dispoziție mai multe oferte din partea angajatorilor din Germania, Norvegia sau Polonia. O companie din Germania caută 250 de măcelari, iar CV-urile se depun până la finalul lunii februarie 2022. Ieșenii care vor să se angajeze pot primi salarii cuprinse între 1.600 și 2.000 de euro brut lunar. Un avantaj îl constituie calificarea profesională în industria alimentară ca măcelar, dar și permisul de conducere categoria B.

Cei care vor să se angajeze în această companie trebuie să aibă rezistență fizică, toleranță la frig și umiditate. Salariul brut este de 10 euro pe oră, la care se adaugă unele beneficii, în funcție de postul ocupat, calificare și experiență profesională. Un avantaj îl reprezintă cunoașterea limbii germane. Măcelari pentru abatorul în care se tranșează carne de vită caută și reprezentanții unei companii din Polonia. Angajații sunt plătiți cu 1.000 de euro pe lună.

Ieșenii care își caută locuri de muncă în străinătate au mai multe posturi în Germania și Norvegia

O firmă din Germania caută 10 lucrători în producția și prelucrarea sticlei. Angajații trebuie să aibă disponibilitate de a lucra în schimburi, să înțeleagă procesul de pregătire și să dețină permis de conducere categoria B. Programul este flexibil, iar angajații trebuie să fie responsabili. CV-urile se depun până la finalul lunii ianuarie 2022, iar salariul oferit pornește de la 10,45 euro brut/lună, conform contractului colectiv de muncă. În Norvegia se caută 20 de persoane care să lucreze ca schelari. Este necesar minimun 1 an de experiență în domeniu, iar potențialul angajat trebuie să dețină permis de conducere categoria B.

CV-urile se depun până la 22 februarie 2022, prin intermediul specialistului EURES, din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași. Angajații primesc 20 de euro pe oră, dacă se angajează ca schelari. În edițiile anterioare ale BZI a fost prezentată povestea unui ieșean care, după 22 de ani munciți în Canada, s-a întors acasă.

În Iași sunt disponibile 402 locuri de muncă

Tot în Norvegia se caută 30 de șoferi de autobuz, care să dețină permis de conducere D și să aibă experiență în domeniu. De asemenea, aceștia trebuie să aibă și licență de autobuz valabilă. Salariul lunar ajunge la aproape 3.000 de euro brut, iar orele suplimentare sunt plătite separat. Mai mult, o companie din Norvegia caută 10 tâmplari, plătiți cu 20 de euro pe oră. Este necesară experiența în acest domeniu. Persoanele care își caută un loc de muncă în Iași, în această perioadă, au la dispoziție 402 posturi, numărul total de locuri de muncă transmise AJOFM de către angajatori.

Cele mai multe sunt din domeniile construcții (156 posturi), servicii (139), industrie (67) și în confecții (36). Astfel, Fiscontexpert SRL caută specialist în resurse umane, HCL Technologies Romania – specialist în îmbunătățire produse, programator, analist financiar și analist servicii clienți. Mai mult, Stefan Security SRL caută proiectant în sisteme de securitate și agent de securitate. Ieșenii care își caută locuri de muncă în străinătate au la dispoziție mai multe posturi precum cele de măcelari, lucrători în prelucrarea sticlei, șoferi de autobuz sau tâmplari.
Adauga un comentariu