Economic Local

O nouă listă cu locurile de muncă vacante, publicată pe site-ul AJOFM Iași

Publicat: 20 ian. 2022
Sediul AJOFM Iași
AJOFM Iași a publicat pe site și la sediul instituției o nouă listă cu locurile de muncă vacante din perioada 19-26 ianuarie 2022

AJOFM Iași a publicat o listă cu noile locuri de muncă vacante, din perioada 19-26 ianuarie 2022. Cei care vor să se angajeze au la dispoziție 402 posturi, cele mai multe în servicii, construcții și industrie. Ieșenii se pot angaja pe diferite posturi, cum ar fi agenți de securitate, electricieni și altele

O nouă listă cu locurile de muncă vacante a fost publicată pe site-ul AJOFM Iași, pentru perioada 19-26 ianuarie 2022. Din 402 de posturi, numărul total de locuri de muncă transmise instituției de către angajatorii din Iași, cele mai multe sunt din domeniile construcții (156 posturi), servicii (139), industrie (67) și în confecții (36). Fiscontexpert SRL caută specialist în resurse umane, HCL Technologies Romania, specialist în îmbunătățire produse, programator, analist financiar și analist servicii clienți. Stefan Security SRL caută proiectant în sisteme de securitate și agent de securitate. Akyle Security și Casa Auto caută tot agenți de securitate.

Companiile Aku Logistic și Velrom SRL caută ambalatori. Alte posturi pentru care angajatorii din Iași plătesc între 2.000 și 4.000 de lei sunt cele din domeniile construcții și servicii. Astfel, Das SRL, Prima Construct SRL și Spiroca SRL caută electricieni, dulgheri, fierari betoniști sau ingineri și lăcătuși mecanici. Alfa Clear SRL și Consultmed SRL angajează femei de serviciu.

Locuri de muncă vacante sunt publicate de AJOFM Iași și pentru cei care vor să lucreze în străinătate

Persoanele din Iași care vor să muncească în străinătate au la dispoziție mai multe posturi în Norvegia, Finlanda sau Estonia, până la finalul acestei luni. În Estonia se caută 20 de operatori la fabricarea nadei de pescuit. Se caută persoane motivate și serioase. CV-urile se trimit în limbile rusă, engleză sau estonă, la operatorul EURES, din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași, până la finalul lunii ianuarie 2022.

Doritorii trebuie să cunoască limba engleză, iar salariul oferit este de 1.440-2.500 de euro pe lună. Un angajator din Finlanda caută 40 de laminatori și constructori de bărci, cu o experiență în domeniu cuprinsă între 1 și 5 ani. Trebuie să aibă motivație și disponibilitate de a învăța lucruri noi, iar salariul se negociază potrivit contractului colectiv de muncă. Ieșenii se pot angaja în Norvegia ca electricieni, betoniști sau croitori. Angajatorul caută persoane de încredere și comunicative, iar salariile sunt cuprinse între 1.200 și 1.500 de euro.

Rata șomajului s-a menținut scăzută în Iași în anul 2021

În ceea ce privește rata șomajului înregistrată în Iași, în anul 2021, datele furnizate de AJOFM arată că este scăzută, fiind înregistrată o medie lunară de 3 la sută. În jur de 9.000 de șomeri sunt înregistrați lunar. Cei mai mulți provin din mediul rural, fiind vorba de 84 la sută din numărul total de persoane care nu muncesc. Nu toți șomerii înregistrați la AJOFM primesc indemnizație.

O parte dintre aceștia sunt înregistrați ca șomeri fără indemnizație. Pentru a primi banii de la stat, persoana care solicită indemnizația trebuie să fi fost concediată și să fi muncit minimum 12 luni, cu contract de muncă. Un bărbat din Iași, care are 65 de ani și se apropie de pensionare, este cel mai vârstnic șomer. A primit de la AJOFM Iași, timp de un an, o indemnizație de câteva sute de lei. Șomerii care vor să se angajeze în această perioadă au la dispoziție 402 posturi, pe site-ul AJOFM Iași fiind publicată o nouă listă cu locurile de muncă vacante.
Adauga un comentariu