Local

Noi măsuri în municipiu. Fortus SA devine gazdă pentru persoanele fără adăpost

Publicat: 26 mart. 2020

Municipalitatea ieșeană a luat o nouă serie de decizii pentru a-i sprijini pe cei care au nevoie în aceste vremuri, în care țara se află în stare de urgență. Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) a decis ca persoanele fără adăpost identificate în oraș, altele decât cele instituționalizate în centrele Direcției de Asistență Socială (DAS), să fie cazate într-un spațiu de pe platforma Fortus SA.

„Acestora li se va asigura masa caldă, prin Cantina de Ajutor Social, conform Legii cantinelor. Poliția Locală Iași va asigura un post de pază fix în trei schimburi. Implementarea măsurii va fi asigurată de Direcția de Asistență Socială Iași, Direcția Exploatare Patrimoniu și Poliția Locală Iași”, au transmis reprezentanții municipalității ieșene.

Mai mult, în baza solicitării Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) al județului Iași, în perimetrul Stadionului „Emil Alexandrescu” va fi amenajat un punct de decontaminare pentru autospeciale. Măsura va fi aplicată de Direcția Exploatare Patrimoniu.

Alimente pentru medici

De asemenea, Direcția de Asistență Socială Iași va asigura, la cerere, servicii de aprovizionare cu alimente pentru personalul medical cazat în Căminul T20 din Tudor Vladimirescu.

„Municipiul Iași va asigura plata utilităților, a serviciilor de curățenie și a lenjeriei de pat. Spitalul Clinic de Recuperare Iași va delega doi angajați pentru asigurarea serviciilor de curățenie. Poliția Locală Iași va înființa un post fix de pază. Motivat de organizarea de către Spitalul de Boli Infecțioase Iași a circa 15 echipe care acordă asistență medicală în teritoriu pentru cazurile de COVID-19, se aprobă utilizarea parcărilor publice în mod gratuit pentru personalul respectiv. Persoanele implicate trebuie să facă dovada apartenenței la Spitalul de Boli Infecțioase Iași prin legitimație de serviciu sau adeverință eliberată de angajator”, au mai menționat cei din Primăria municipiului Iași.

Rețeaua de magazine de alimentație publică și farmacii din municipiul Iași va fi înștiințată că în intervalul orar 11:00 – 13:00, când circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani este permisă, să deservească cu prioritate aceste persoane. Acestea se vor legitima cu buletinul/cartea de identitate și din acel moment vor avea întâietate în magazinele și farmaciile respective.loading...

Adauga un comentariu