Eveniment-Social

Noi proiecte ale polițiștilor de la prevenire. Au mers în mai multe școli

Publicat: 11 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noi proiecte ale polițiștilor de la prevenire. Au mers în mai multe școli

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Frumos au desfășurat o activitate informativ-preventivă, la Liceul Tehnologic „Petru Rareș”, din orașul Târgu Frumos. În cadrul întâlnirii au fost oferite sfaturi ce ar trebui respectate pentru siguranța personală, prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor. Întâlnirea cu elevii a îmbinat problematica preventivă cu situații concrete, informațiile și mesajele transmise de polițiști fiind adecvate vârstei și nivelului de înțelegere al elevilor. La activitate au participat 20 de elevi și un cadru didactic.

Zeci de elevi la întruniri

Polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași, împreună cu reprezentanți ai A.N.I.T.P. Iași au desfășurat o activitate de prevenire și la Colegiul Tehnic „Ion Holban”, din municipiul Iași. În cadrul întâlnirii au fost oferite informații cu caracter preventiv privind siguranța în mediul online, fiind transmise măsuri ce trebuie cunoscute și aplicate pentru conștientizarea si promovarea principiilor unui internet mai sigur. De asemenea, au fost oferite informații utile pentru prevenirea traficului de persoane, cei prezenți fiind informați despre anturaj și influențele acestuia, formele de exploatare și modalitățile de recrutare. Întâlnirea cu elevii a avut un caracter interactiv și a îmbinat problematica preventivă cu situații concrete. Informațiile și mesajele transmise de polițiști au fost adecvate vârstei și nivelului de înțelegere al elevilor. La activități au participat 90 de elevi și 5 cadre didactice.

Un alt proiect

În cadrul Proiectului „Impact – Stop bullying”, polițiștii din cadrul Biroului pentru Analiza și Prevenirea Criminalității Iași, împreună cu reprezentanți ai Asociației R.O.R. Iași au desfășurat o activitate informativ-preventivă, la școala gimnazială din comuna Holboca. În cadrul întâlnirii au fost oferite sfaturi ce ar trebui respectate pentru siguranța personală, inclusiv în mediul online, prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor. Întâlnirea cu elevii a îmbinat problematica preventivă cu situații concrete, informațiile și mesajele transmise de polițiști fiind adecvate vârstei și nivelului de înțelegere al elevilor. La activitate au participat 50 de elevi și 3 cadre didactice

Adauga un comentariu