Actualitate

Noi proteste în Bucureşti. Se cere demisia lui Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii

Publicat: 10 ian. 2022
mai mulți jandarmi și o persoană cu un drapel în mână, la un protest
Protestatarii vor merge şi la Avocatul Poporului, pentru a-i cere restabilirea egalității în drepturi a românilor nevaccinați

Luni, 10 ianuarie 2022, sunt noi proteste în Bucureşti. Zeci de persoane s-au adunat la ministerul Sănătăţii şi se cere demisia lui Alexandru Rafila din cauza modului defectuos în care a fost pregătit sistemul medical pentru valul cinci al pandemiei de coronavirus.

Ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, i se reproşează faptul că nu sunt în momentul de fata antivirale sigure şi eficiente, dar şi că a avut discuţii fără sfârşit cu privire la certificatul verde la locul de muncă.

De precizat faptul că protestatarii vor merge şi la Avocatul Poporului, pentru a-i cere restabilirea egalității în drepturi a românilor nevaccinați.

Ce spune Marcel Ciolacu despre demisia lui Alexandru Rafila

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, susține că nu a discutat niciodată despre demisia ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

„Eu nu am avut nicio discuție cu domnul Alexandru Rafila despre demisie”, a dezvăluit Marcel Ciolacu, miercuri seara.

Liderul social-democraților a respins vehement zvonurile conform cărora este deranjat de creșterea în popularitate a ministrului Sănătății, dr. Alexandru Rafila.

„Nu-i adevărat… Fac ce pot să comunice foarte bine, să depășească acest impas de credibilitate între instituțiile statului și cetățeni. Este inadmisibil așa ceva, nu poți să blochezi o țară pentru interese meschine.. Aceste licitații trebuiau pornite din timp, de când erai în valul 4”, a precizat șeful PSD.

Despre demisia lui Alexandru Rafila s-a tot discutat în mediile politice în contextul în care certificatul verde nu a fost aprobat de membrii coaliției de guvernare.

Protest și în Iași din cauza certificatului verde la locul de muncă

Vineri, 7 ianuarie 2022, a avut loc un nou protest în municipiul Iaşi. Membrii Alianţei pentru Patrie au organizat un marş care a pornit de la Teatrul Naţional până în fața Prefecturii. Protestatarii au ieşit în stradă pentru a cere creşterea salariilor medicilor, poliţiştilor şi profesorilor, neadoptarea certificatului verde la locul de muncă, dar şi din cauza scumpirii gazului şi electricității.

„Alianţa Pentru Patrie se bate, alături de români, pentru bunăstarea românilor, pentru drepturile românilor, pentru ROMÂNIA.
Vineri, 7 ianuarie 2022, ora 14:00, APP organizează un marș de solidaritate cu personalul din sănătate, din învățământ și din structurile de ordine publică, față de neaplicarea dispozițiilor salariale legale. Marșul va porni din fața Teatrului Național până în fața Prefecturii Iași unde vom spune cu toţii #AJUNGE!”, a transmis Igor Istrati, preşedintele APP Iaşi.

Când va intra în vigoare certificatul verde la locul de muncă. Florin Cîțu a făcut anunțul

Florin Cîțu, președintele Partidului Național Liberal, afirmă că în România se aplică deja certificatul verde, iar cu privire la extinderea aplicării și pentru alte activități trebuie discutată cu specialiștii, juriștii fiind „împărțiți” pe această temă.

„Certificatul verde este în vigoare în România, în mare parte. La restaurant, la mall, la cinematograf trebuie prezentat certificatul verde, care are variantele de vaccinat sau trecut prin boală. Avem o discuție în coaliție pentru a merge mai departe cu certificatul verde. Eu cred că este important ca cel puțin personalului din sistemul medical, atât la stat, cât și la privat, să i se ceară certificatul verde. Bineînțeles că există apoi discuția despre Ministerul Afacerilor Interne, în special IGSU, și alte alte structuri. Pentru restul economiei, juriștii sunt împărțiți. Unii spun că este ok, alții spun că nu este ok. Specialiștii să se pronunțe.

Varianta pe care noi am propus-o în Parlament este discutată și cu specialiștii din sănătate, și cu specialiștii din justiție. Ea la două voturi nu a trecut de senat. Are susținerea parlamentarilor. Vom vedea dacă mergem mai departe. Dacă nu, avem un certificat verde în România astăzi. Ceea ce e important este să fie aplicată această măsură. Eu în coaliția de guvernare voi cere ca Ministerul Sănătății să vină să prezinte măsurile pe care le ia și impactul acelor măsuri pentru a opri pandemia”, a declarat Florin Cîțu.
Adauga un comentariu