Actualitate

Noi relaxări de la 1 iunie chiar dacă nu se atinge pragul de vaccinare. Florin Cîțu a făcut promisiunea – VIDEO

Publicat: 19 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noi relaxări de la 1 iunie chiar dacă nu se atinge pragul de vaccinare. Florin Cîțu a făcut promisiunea - VIDEO
Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, într-o conferință de presă la Guvern, că de la 1 iunie vor fi noi relaxări ale restricțiilor anti-covid chiar dacă nu se va atinge ținta guvernamentală pentru vaccinuri
Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, într-o conferință de presă la Guvern, că de la 1 iunie vor fi noi relaxări ale restricțiilor anti-covid chiar dacă nu se va atinge ținta guvernamentală pentru vaccinuri.

În contextul în care 4 milioane de români s-au vaccinat și mai sunt două săptămâni până pe 1 iunie când Guvernul vrea 5 milioane de persoane vaccinate pentru relaxare, Florin Cîțu a spus:

„Se poate. Putem atinge 5 milioane. Dar obiectivul nu este să atingem cifra, ci să depăşim pandemia. Vaccinarea a dus la o reducere a ratei de pozitivare sau infectare. Eu cred că romanii au înţeles mesajul şi se vor vaccina. La 1 iunie vor exista relaxări”, a zis premierul.

Florin Cîțu, despre inflația din România

Premierul Florin Cîțu anunță că românii o duc mai bine decât pe vremea când inflația era mai mică. Deși salariul minim nu a crescut și facturile au explodat, Cîțu spune că nivelul de trai crește.

„Venitul net lunar a crescut cu 7,7% în România. Veniturile nu sunt înghețate. Asta înseamnă că după ce scoatem inflația, salariile au crescut. Puterea de cumpărare crește, nu scade în România”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu îl atacă pe Marcel Ciolacu pe tema PNRR

Premierul României, Florin Cîțu, se implică direct în dosarul PNRR. Șeful Guvernului a avut miercuri, 19 mai, o discuție cu responsabilii din Guvern pentru a vedea care este stadiul proiectelor. De asemenea, anunță Cîțu, urmează ca joi, 20 mai, să aibă o întâlnire cu principalul partid de opoziție, PSD. Premierul nu a ratat ocazia și a lansat acuze împotriva lui Marcel Ciolacu, președintele PSD.

„Avem o economie competitivă. Felicitări tuturor românilor care au contribuit la creșterea economică. Sunt sigur că vom face mai bine și vom spulbera așteptările. Ceea ce am văzut până acum arată foarte bine.

Am avut o discuție mai lungă despre PNRR. Am vrut să mă asigur că și miniștrii Guvernului își fac treaba pe partea tehnică. Mâine la ora 15.00 voi avea o întâlnire cu reprezentanții PSD, exact pe acastă temă. La buget i-am spus domnnului Ciolacu să vină să-i prezint bugetul dar nu a venit, în pandemie i-am spus să vină să discutăm dar nu a venit, să vedem mâine”, a afirmat Florin Cîțu.

Florin Cîțu după numirea Vioricăi Dăncilă pe postul de consilier la BNR

Premierul Florin Cîțu nu a dorit să comenteze numirea Vioricăi Dăncilă și a lui Ioan Mircea Pașcu la Banca Națională a României.

„Nu comentez politica de resurse umane a BNR. Discut multe cu guvernatorul, dar nu politica de resurse umane”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu îi face de râs pe miniștrii repetenți

Florin Cîțu a fost întrebat care este stadiul analizei făcute de miniștrii care trebuiau să prezinte, încă de la sfârșitul săptămânii trecute, varianta pentru salarizare și sporuri pentru fiecare familie ocupațională. Premierul a recunoscut că are și miniștri repetenți, cărora le-a dat două săptămâni în plus pentru a-i da Ralucăi Turcan analiza solicitată.

”Doamna ministru a făcut o informare și mai sunt câteva ministere care mai au câteva zile, o săptămână, până vin cu propunerile și o să vină cu ele în ședința de guvern următoare.”, a spus Cîțu.

Florin Cîțu, despre lupta cu evaziunea fiscală

Premierul Florin Cîțu a spus, miercuri, de la Palatul Victoria că lupta cu evaziunea fiscală va continua pe toate fronturile.

„Am cerut și o evaluare de ordin legislativ, dacă se poate face ceva. Eliminarea evaziunii fiscale reprezintă un obiectiv. Deja am luat măsuri importante, conformarea voluntară a crescut. Lucrurile merg bine în eliminarea evaziunii fiscale”, a spus Florin Cîțu.

Adauga un comentariu