Stiri si curiozitati

Norvegiană de pădure. Pui de pisică

Publicat: 29 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Norvegiană de pădure. Pui de pisică
Atât pisicile mature, cât și puii, sunt plini de viață

Dacă vă gândiți la adoptarea unui nou membru în cadrul familiei dumneavoastră, s-ar putea să găsiți răspunsul în Norvegiana de pădure. Puiul este un mic ghemotoc de blăniță ce va rămâne mereu în inima familiei.

Chiar dacă puiul de pisică este unul mic și drăguț, la maturitate acesta poate ajunge și la 30 cm înălțime. Este o specie de pisici destul de mare și puternică, iar adulții se pot apropia și chiar depăși uneori masa de 7 kilograme. Aceasta se aseamănă foarte mult cu Maine coon atunci când este în creștere, iar perioada de viață a pisicii se află în jurul a 14-16 ani.

pisica zburlita mica
Spre deosebire de Main coon, Norvegiana de pădure are mai mereu ochii eliptici

Norvegiana de pădure. Pui de pisică în casă

Pisicile Norvegiene de pădure sunt niște pisici foarte mari și iubitoare cu stăpânii lor. Popular acestea mai poartă și numele de „Wegies”. Această specie este un animal de companie grozav și foarte ușor de identificat datorită dimensiunilor mari, dar și pentru cât de calme au temperamentul. Persoanele ce au suficientă răbdare pentru un pieptănat regulat și suficient spațiu pentru ca pisica să se poată cățăra, pot fi considerați persoanele ideale pentru a adopta acest tip de pisică.

Atât pisicile adulte, cât și puii de pisică Novergiană de pădure, adoră să se urce pe diverse lucruri. Existând chiar multe legende locale despre acestea care susțin că în vremea vikingilor acestea escaladau munții. Blana lor este una foarte deasă și destul de lungă, perfect adaptată iernilor reci din Norvegia. Unii spun că această blană e atât de deasă încât nu permite nici apei să pătrundă. Dar trebuie de știut că în timpul primăverii, o mare parte a firelor de păr vor cădea.

motan mic norvegiana de padure pui pe birou
Această rasă de pisici adoră să se urce pe lucruri

Culorile în care acestea se prezintă variază, dar în general au pieptul alb fiind bicolore. Dar sunt foarte multe cazuri în care acestea pot prezenta mai multe culori. Există specii pure de Norvegiană de pădure care au blana cu umbre de nuanțe aurii, verzi sau brune. Acestea sunt de foarte multe ori comparate la aspect cu Maine coon, doar că Norvegiana este cu o idee mai mică.

Temperamentul pisicii. Caracterul animalelor

Această rasă de pisici, atât cât sunt pui, dar și la maturitate, sunt descrise ca fiind mereu foarte prietenoase și calme, chiar sensibile. Se pot adapta cu ușurință în orice fel de familie și stilul pe care îl va adopta, depinde mult de felul în care este tratată. Se înțeleg bine atât cu oamenii, cât și cu celelalte animale, mereu tinzând să stea lângă proprietari.

pisica mica norvegiana de padure pui in pat
Pe timpul iernii blana lor devine foarte deasă

Puiul de Norvegiană de pădure ajunge la maturitate abia în jurul vârstei de 5 ani. Mulți deținători de pisici susțin că această perioadă mai lungă a „copilăriei” face mult mai ușor de acceptat schimbările din comportamentul lor. Interesul pentru jocurile de vânătoare cresc treptat cu vârsta și mereu vor tinde spre o viață activă.

Specialiștii spun că aceste pisici sunt inteligente și alerte, iubind conexiunea și afecțiunea cu oamenii. Spre deosebire de alte rase, această pisică miaună puțin mai diferit, având un accent specific. Personalitatea este una foarte jucăușă și dulce în mișcări, fiind o alegere bună să alegeți o Norvegiană de pădure. Puii cresc văzând cu ochii, iar mulți oameni aleg să nu sterilizeze animăluțul de companie.

Adauga un comentariu