Medicamente

Noul medicament care oferă speranță în lupta împotriva migrenei

Publicat: 23 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noul medicament care oferă speranță în lupta împotriva migrenei
Nou medicament pentru migrena

Nou medicament pentru migrena. O nouă categorie de medicamente aprobată recent de Health Canada și care acționează direct asupra cascadei chimice responsabile de atacurile de migrenă, reprezintă a treia revoluție care se produce în tratamentul acestei probleme în doar câțiva ani, a explicat președintele The Canadian Press. de la Canadian Headache Society.

„Este clar că această clasă de medicamente este eficientă, deoarece au existat numeroase studii efectuate atât pe pacienți episodici (persoane care au până la 14 zile de migrenă pe lună), cât și cronici (cei care sunt mai mult grav afectati), a spus neurologul Élizabeth Leroux. Toate studiile au fost pozitive fără echivoc.”

Aceste noi medicamente, care au fost dezvoltate după 25 de ani de cercetări pentru a înțelege mai bine cauzele migrenelor, vizează o peptidă numită CGRP (pentru „peptida legată de gena calcitonină”), un produs chimic care se găsește în mod natural în corpul nostru. , dar care joacă un rol important în migrenă.

Nou medicament pentru migrena

Mai multe companii au dezvoltat acum anticorpi pentru a bloca această substanță, reducând astfel frecvența și severitatea atacurilor de migrenă.

„Este interesanr cum creierul tău decide să presare piper de cayenne pe meningele și arterele tale, iar asta doare”, a spus dr. Leroux. Există un fel de furtună electrică și chimică, iar CGRP face parte din ardeiul cayenne, deci este una dintre aceste peptide inflamatorii care va declanșa o întreagă cascadă de inflamație care va provoca durere și alte simptome asociate migrenei.”

Anti-CGRP-urile au fost disponibile în Statele Unite de aproximativ doi ani, când au fost aprobate în sfârșit de Health Canada la începutul lunii octombrie. Sute de mii de oameni din întreaga lume au beneficiat acum de acest tratament.

Pacientul isi auto-injectează lunar acest anticorp. Fiecare injecție costă aproape 600 de dolari, însă companiile farmaceutice și asigurătorii privați plătesc adesea o parte bună, dacă nu toata, din costuri.

„Jumătate dintre oameni vor răspunde cu 50%. Deci, dacă ai douăsprezece migrene pe lună, cobori la șase”, a explicat dr. Leroux. Dar 20-30% din pacienți, în funcție de gravitatea lor, vor răspunde la 75%. Îmbunătățește într-adevăr calitatea vieții”, adică a persoanelor care răspund la anticorpii anti-CGRP.”

Tratamentele pot fi distanțate, dacă nu oprite complet, la pacienții care răspund cel mai bine la acestea. Specialiștii încearcă, de asemenea, să dezvolte un tratament de blocare a cascadei CGRP în plină criză și nu numai în prevenire.

Adauga un comentariu