Boli si tratamente

Nou simptom al Covid-19, descoperit la bărbați

Publicat: 08 sept. 2020
testicule mflate
Durerea de testicule, un nou simptom de Covid-19

Durerea de testicule, un nou simptom de Covid-19? Cercetătorii americani avertizează cu privire la existența probabilă a acestui nou simptom de Covid-19, care ar putea duce la complicații la pacienții de sex masculin: durerea de testicule. Asadar, după pierderea mirosului și gustului care au afectat mulți pacienți cu Covid-19 la începutul epidemiei sau simptomele dermatologice asociate cu noul coronavirus și raportate de mai mulți dermatologi, acest semn nou, foarte specific, ar putea alerta bărbații.

Durerea de testicule, un nou simptom de Covid-19

Noul simptom descoperit, durerea în testicule, ar fi fost observat în special la un pacient american care a dat test pozitiv pentru Covid-19.

Un articol din Jurnalul American de Medicină de Urgență dezvăluie cazul unui pacient infectat cu noul coronavirus, care ar fi suferit de orhită, o tulburare genito-urinară caracterizată prin durere și inflamație la nivelul testiculelor.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 37 de ani, fără antecedente medicale, care s-a prezentat la spital cu dureri testiculare și a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Medicii nu au observat nicio infecție a testiculelor. Cu toate acestea, pe baza cercetărilor anterioare, experții consideră că funcția spermatocitelor ar putea fi compromisă în urma infecției cu SARS-Cov-2.

Infertilitatea, o complicație a bolii?

Pentru cei cinci medici, autori ai acestei lucrari, aceste complicații reproductive sunt probabil legate de Covid-19 și ar trebui să facă obiectul unei monitorizări speciale de medicali în acest context al circulației virusului.

Dacă oamenii de știință specifică că virusul nu a fost detectat până în prezent în urina pacienților infectați, sperma bărbaților infectați ar putea prezenta o modificare a calității spermatocitelor, care ar putea avea un impact ulterior, asupra fertilității masculine.

„Identificarea efectelor genito-urinare rare poate ajuta medicii să identifice devreme această boală și să inițieze tratamentul adecvat, carantina și monitorizarea fertilității”, au spus dr. Rachel E. Bridwell, potrivit Femme Actuelle.

Adauga un comentariu