Actualitate

Nouă persoane au fost reţinute, iar alte trei au fost plasate sub control judiciar în urma unui scandal în plină stradă în Botoșani – FOTO, VIDEO

Publicat: 06 iul. 2022
Polițiștii au fost nevoiți să folosească focuri de armă în timpul intervenției

În noaptea de 6 spre 7 iulie, a izbucnit un confict între două grupuri de tineri din municipiul Botoșani, care a fost aplanat cu focuri de armă trase de către oamenii legii. În urma scandalului au fost reținute nouă persoane, iar alte trei au fost plasate sub control judiciar, în noaptea de marți spre miercuri, după cum a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, cei 12 tineri, cu vârstele cuprinse între 17 şi 35 de ani, sunt bănuiţi de comiterea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire sau alte violenţe.

„Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-au produs faptele, urmând ca în funcţie de rezultate să fie dispuse măsuri legale. În cursul zilei de mâine, 7 iulie, cei nouă tineri, faţă de care au fost emise ordonanţe de reţinere vor fi prezentaţi în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”, a afirmat Nenişcu.

Polițiștii au fost nevoiți să folosească focuri de armă în timpul intervenției

Se pare că polițiștii din Botoșani au fost nevoiți să foloseasăc focuri de armă în timpul intervenției, pentru aplanarea conflictului dintre cele două grupuri de tineri. Folosirea armelor a fost necesară ca urmare a faptului că tinerii implicaţi în scandal nu s-au supus somaţiilor poliţiştilor.

Conflictul a pornit după o urmărire în trafic, în timpul căreia şoferul urmărit, un tânăr de 24 de ani, a sunat la 112.

„Echipajul de poliţie care a fost direcţionat înspre zona respectivă a constatat că are loc un conflict între patru persoane, intervenind în forţă pentru aplanarea acestuia. Din cercetările efectuate până în acest moment, a reieşit faptul că, pe fondul unui conflict mai vechi, între apelant şi alte trei persoane, a avut loc o altercaţie, cei patru lovindu-se reciproc, împrejurare în care tânărul de 24 de ani, folosindu-se de un cuţit, ar fi provocat leziuni celor trei persoane cu care intrase în conflict. Toate persoanele implicate au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, starea acestora fiind stabilă. Ulterior, trei dintre aceştia, apelantul şi doi tineri de 31 şi 17 ani, ambii din oraşul Flămânzi au fost conduşi la audieri, iar un tânăr, de 35 de ani, a rămas internat în unitatea spitalicească”, a precizat Nenişcu.

Ulterior, după aproape două ore, un grup de persoane din anturajul victimelor agresiunii, în timp ce se deplasau pe Bulevardul Mihai Eminescu, au intrat în conflict cu un alt grup de tineri, din anturajul apelantului, intervenind pentru aplanarea acestuia două echipaje de poliţie, care se aflau în zonă şi, întrucât persoanele implicate nu s-au supus somaţiilor poliţiştilor, au fost efectuate patru focuri de avertisment, fără a rezulta victime sau pagube materiale.
Adauga un comentariu