Local

Noul an școlar a început cu noi reguli pentru prevenirea infectării Covid-19! DSP Iași a pus la dispoziția cadrelor didactice o adresă de contact pentru orice situație: „În fiecare școală este desemnată o persoană care să supravegheze situația epidemiologică”

Publicat: 14 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noul an școlar a început cu noi reguli pentru prevenirea infectării Covid-19 DSP Iași a pus la dispoziția cadrelor didactice o adresă de contact pentru orice situație În fiecare școală este desemnată o persoană care să supravegheze situația epidemiologică
Noul an școlar a început cu noi reguli pentru prevenirea infectării Covid-19

Direcția de Sănătate Publică Iași a implementat noi reguli de prevenire a infectării cu Covid-19 în rândul elevilor. Aceștia au precizat că în fiecare școală este desemnată o persoană care trebuie să țină sub control situația epidemiologică. DSP Iași a pus la dispoziția cadrelor didactice și o adresă de e-mail unde pot cere ajutorul în caz de nevoie

Odată cu începerea noului an școlar 2021-2022, Direcția de Sănătate Publică Iași (DSP) a implementat reguli noi pentru prevenirea răspândirii virusului. Aceștia au precizat că în fiecare unitate școlară există o persoană special numită pentru a ține sub control situația epidemiologică în cazul elevilor. DSP Iași a pus la dispoziția cadrelor didactice o adresă specială de e-mail unde pot cere ajutorul, atunci când este cazul.

„Fiecare școală are nominalizată o persoană care se ocupă de situația Covid-19, un cadru didactic. Aceasta are grijă ca toate măsurile de prevenție să fie respectate. În cazul în care un elev este suspect de infectare, este condus către unitatea medicală din școală. În cazul în care nu există o unitate medicală, persoana care se ocupă de situația epidemiologică ne contactează la adresa de e-mail pe care am pus-o la dispoziție pentru astfel de cazuri. Având în vedere contextul epidemiologic actual și necesitatea respectării măsurilor pentru desfășurarea în condiții de siguranță a procesului de învățământ în noul an școlar 2021-2022, Direcția de Sănătate Publică Iași pune la dispoziția părinților adresa de e-mail [email protected] la care aceștia pot adresa întrebări cu privire la vaccinare și la măsurile de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2”, a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

Dr. Vasile Cepoi: „Foarte multe persoane infectate mint că au intrat în contact cu un pacient pozitiv”

Medicii ieșeni sunt în alertă și se tem că vor fi nevoiți să poarte din nou combinezoane din cauza numărului mare de cazuri. Aceștia au precizat că persoanele infectate mint și nu recunosc că au fost contacți direcți cu un pacient pozitiv. Ieri, 13 septembrie 2021, în județul Iași, au fost confirmate 64 de noi cazuri de infectare. Din cauza numărului foarte mare de ieșeni infectați, a crescut și numărul internărilor în spitalele suport Covid-19. Luni, 13 septembrie 2021, erau internați peste 230 de pacienți în spitalele suport Covid-19, iar 39 dintre aceștia se aflau în stare foarte gravă în secțiile ATI. Din numărul total de paturi ocupate în Secțiile de Terapie Intensivă, 9 erau la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, 5 la Spitalul Municipal Pașcani, 15 la Spitalul de Neurochirurgie, 3 la Spitalul Clinic de Obstretică și Ginecologie „Elena Doamna” și unul la Spitalul Clinic „C.I. Parhon”. Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași, ieri au fost raportat 6 decese la Terapie Intensivă, numărul total de morți fiind 969.

„Avem în continuare un număr foarte mare de infectări, ceea ce nu este deloc bine. Ajungem din nou ca medicii să fie nevoiți să poarte combinezoane, din cauza inconștienței oamenilor. O foarte mare parte dintre persoanele infectate mint. Nu recunosc că în ultimele 14 zile au intrat în contact cu o persoană deja infectată. Când sunt întrebați, spun că nu s-au întâlnit cu nimeni”, a precizat directorul DSP Iași.

Duminică, 12 septembrie 2021, au fost imunizați puțin peste 200 de ieșeni

Duminică, 12 septembrie 2021, în județul Iași, au fost imunizate împotriva Covid-19 267 de persoane. Astfel, 186 de persoane s-au vaccinat cu prima doză și doar 81 de ieșeni s-au prezentat la rapel. În județul Iași au fost înregistrate cazuri în care persoanele nu s-au mai prezentat la rapel. Din diferite motive, aceștia au refuzat administrarea celei de-a doua doze. Tot mai multe persoane aleg vaccinarea cu serul Johnson&Johnson, deoarece nu necesită rapel. În ultimele 24 de ore au fost administrate 137 de doze cu acest ser. De la debutul campaniei de vaccinare și până ieri, în județul Iași, s-au imunizat 438.0606 ieșeni și au fost înregistrate 469 de reacții adverse ușoare.

Adauga un comentariu