Actualitate

Novak Djokovic luptă în tribunalul australian împotriva deportării! Judecătorii sunt așteptați să se pronunțe în dosarul tenismenului! UPDATE:Tenismenul a câștigat dreptul de a sta în Australia

Publicat: 10 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Novak Djokovic luptă în tribunalul australian împotriva deportării Judecătorii sunt așteptați să se pronunțe în dosarul tenismenului UPDATETenismenul a câștigat dreptul de a sta în Australia
Fanii lui Novak Djokovic sunt strânși în fața tribunalului unde se judecă procesul acestuia

Tenismenul Novak Djokovic contestă anularea vizei sale australiane într-un caz care a atras atenția la nivel mondial. După o dimineață de argumente din partea avocaților lui Djokovic împotriva anulării vizei, avocații guvernamentali își vor petrece după-amiaza apărând decizia.

Avocații lui Djokovic au susținut că oficialii de frontieră nu au dat o notificare valabilă cu privire la intenția guvernului de a anula viza starului tenisului. Guvernul insistă că recenta infecție cu Covid a lui Djokovic nu îl face eligibil pentru o scutire de la regulile de intrare. Numărul unu mondial 1 s-a refuzat dramatic intrarea pe aeroportul din Melbourne miercuri și a fost trimis la un hotel de detenție pentru imigranți.

UPDATE: Comunitatea sârbo-australiană a sărbătorit decizia judecătorilor.

Aproximativ 100 de suporteri ai vedetei tenisului au fost cantonați în afara terenului în timpul audierii. Înainte de decizie, suporterii au petrecut mai multe zile în afara hotelului în care se credea că stătea Djokovic în timpul detenției sale.

Nu este încă sigur că Djokovic va juca la Australian Open începând cu 17 ianuarie.

Avocații guvernului au avertizat că ministrul imigrației din Australia are puterea executivă de a anula decizia instanței.

Dacă se va întâmpla asta, judecătorul a avertizat că Djokovic, în prezent jucătorul de tenis numărul unu masculin din lume, nu se va putea întoarce în Australia timp de trei ani.

UPDATE: Novak Djokovic a câștigat un prim meci împotriva autorităților din Australia. Detalii aici

UPDATE:  Magistrații din Australia au amânat, pentru 4 ore, decizia în cazul tenismenului Novak Djokovic

Djokovic i s-a permis să plece pentru scurt timp pentru a urmări ședința de judecată dintr-o locație nedezvăluită, dar trebuie să revină în detenție când se încheie. Guvernul Serbiei a reacționat cu indignare la incident, spunând că tenismenul a fost vizat pe nedrept. Australian Open începe pe 17 ianuarie și dacă Djokovic va câștiga, va deveni cel mai de succes jucător masculin din istorie.

Adauga un comentariu