Local

Nu au avut nicio șansă! Puii de pisică abia născuți, aruncați cu brutalitate la tomberon, au murit. „Omul care le-a făcut asta merită să se chinuie cum s-au chinuit și acești pui”

Publicat: 12 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nu au avut nicio șansă Puii de pisică abia născuți aruncați cu brutalitate la tomberon au murit. Omul care le-a făcut asta merită să se chinuie cum s-au chinuit și acești pui
Cei trei pui de pisică care au fost aruncați fără milă la tomberon au murit

În ciuda eforturilor făcute de medici și voluntari, puii de pisică salvați în ultima clipă dintre gunoaie nu au supraviețuit. După consultația medicală făcută de veterinarul de la Padocul Tomești, aceștia au ajuns la o femeie din Iași care i-a îngrijit până în ultima clipă. Puii au fost hrăniți și îngrijiți corespunzător, dar, la mai puțin de 24 de ore de când au fost găsiți, au murit. Făptașul este în continuare căutat

Cei trei pui de pisică salvați în ultima clipă nu au avut nicio șansă! În ciuda eforturilor făcute de medicul veterinar și de Lucreția Puica, ieșeanca care i-a îngrijit după ce aceștia au ajuns la padoc, toți cei trei pui de pisică au murit. Lucreția Puica are 65 de ani și este voluntară în cadrul asociației „Un suflet pentru fiecare”, având în grijă foarte multe animale. Tot ea este cea care a hrănit puii de pisică, timp de 24 de ore, cu lapte special și a făcut eforturi mari să îi țină în viață.

„I-am preluat imediat ce am fost sunată de la padoc. M-am bucurat enorm când am auzit că au fost salvați de la tomberon și au primit o nouă șansă la viață. Îmi pare rău să vă spun că nu a supraviețuit niciunul. Ultimul a murit marți seara (10.08.2021), în jurul orei 00:15. I-am hrănit cu pipeta, cu lapte special de pisică, dar erau prea mici. Aveau câteva ore de când erau fătați și nici nu știau să mănânce.

I-am încălzit până au ajuns la o temperatură normală, dar degeaba. Am crescut multe animale la viața mea și în special pui mici de pisică, dar aceștia erau mult prea mici. Am sperat până în ultima clipă că îi pot salva. Nu vreau să fiu rea, dar omul care le-a făcut asta merită să se chinuie cum s-au chinuit și acești pui”, a precizat Lucreția Puica, femeia care a îngrijit puii de pisică.

O persoană fără suflet a aruncat patru pui de pisică la tomberon

Amintim că luni, 9 august 2021, un ieșean fără suflet a lăsat patru pui de pisică în condiții groaznice, într-un tomberon din zona Piața Unirii. Pisicile au fost găsite la timp de o persoană care a mers să arunce gunoiul și au fost preluate de Poliția Animalelor Iași. Condițiile în care au fost găsiți cei patru pui i-au îngrozit pe trecători. O femeie care locuiește în zonă a mers să arunce gunoiul, moment în care a auzit mieunatul puilor.

Fără să stea prea mult pe gânduri, ieșeanca a început să caute printre gunoaie și a scos puii. Modul în care erau aruncați arăta clar care a fost intenția proprietarului animalelor. Martorii spun că, cel mai sigur, individul a vrut să-i lase să moară. Dintre cei patru pui, doar trei mai trăiau și au fost transportați de către agenții de la Poliția Animalelor la Padocul Municipal. Pe de altă parte, reporterii „BZI” au prezentat în edițiile anterioare povestea incredibilă a Elenei Surubariu, care locuiește alături de 60 de câini și pisici! Ieșeanca a renunțat la viața ei obișnuită pentru a îngriji animalele abandonate și bolnave.

Cum trebuie procedat într-un astfel de caz?

După ce puii de pisică au fost scoși dintre gunoaie și au fost puși într-o ladă, s-au adunat în jurul lor mai multe persoane, uimite de cele întâmplate. Nimeni nu știa unde să sune și ce să facă pentru a-i salva, deoarece puii sunt foarte mici. Martorii au început să sune către cabinetele veterinare, iar medicii le-au recomandat să apeleze la Poliția Animalelor Iași. Pentru că nimeni nu știa numărul de telefon de la Poliția Animalelor, oamenii au început să caute pe Internet, unde au găsit pe pagina de Facebook a acestora un număr de contact.

La acel număr a răspuns un medic veterinar, care nu este angajat la Poliția Animalelor. Următorul telefon a fost către Dispeceratul IPJ Iași, unde a răspuns un operator, care a redirecționat apelul către biroul Poliției Animalelor, unde nu a răspuns nimeni timp de minute bune. Astfel, apelul telefonic s-a închis automat. Într-un final, martorii au sunat și la numărul unic pentru situații de urgență 112, unde apelul a fost din nou redirecționat către Dispeceratul IPJ Iași. Apelul la 112 a fost efectuat la ora 10:18, iar echipajul de Poliție a ajuns la ora 10:45. Făptașul este în continuare căutat.

Adauga un comentariu