Actualitate

Nu au crezut că este posibil! Sute de ieșeni s-au furișat din casă în perioada de autoizolare! Autoritățile i-au așteptat în fața ușii cu o surpriză: Amendă de sute de mii de lei

Publicat: 02 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nu au crezut că este posibil Sute de ieșeni s-au furișat din casă în perioada de autoizolare Autoritățile i-au așteptat în fața ușii cu o surpriză Amendă de sute de mii de lei

Stați în casă! 247 de ieșeni au fost sancționați de autorități pentru că nu au respectat perioada de autoizolare. Peste 200 au tratat restricțiile impuse la nivel național cu nonșalanță. Amenzile usturătoare îi vor convinge pe ceilalți cetățeni să nu repete greșeala. Mai nou, cei care sunt depistați că ies din casă fără aprobarea autorităților, vor fi conduși în carantină, unde vor suporta toate cheltuielile aferente cazării și hranei.

Direcția de Sănătate Publică continuă cu avertismente! Ieșenii care nu vor respecta perioada de autoizolare vor fi sancționați drastic. Începând din data de 30 martie 2020, persoanele care părăsesc locul în care au fost trimise în carantină, fără aprobarea autorităților competente, vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantină. Nu doar stând acasă, ci suportând cheltuielile efectuate cu punerea în carantină a acestora. Totodată, cei care vor ieși din casă în perioada de 14 zile impusă de autoizolare, vor răspunde penal conform legii. Totodată, persoanele care nu respectă condițiile izolării și sunt identificate în afara spațiului de izolare vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate pentru trimiterea acestora în carantină, și vor fi sancționate contravențional, dacă fapta nu constituie infracțiune.

Amenzi de sute de mii de lei pentru ieșenii care nu stau în autoizolare

Ieri, DSP Iași a anunțat că un număr de 3.050 de persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică și care sunt monitorizate. Totodată, 1.015 persoane au ieșit din perioada de 14 zile de autoizolare. Conform ultimelor centralizări emise de DSP Iași, 340 de persoane au fost plasate în carantină în spațiile special amenajate. Structurile IPJ, IJJ și Poliție Locală au efectuat un număr de 1.832 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite. De asemenea, în urma misiunilor efectuate cu privire la respectarea Ordonanțelor Militare, au fost aplicate 247 de sancțiuni contravenționale în valoare de 994.625 de lei.

Adauga un comentariu