Actualitate

Nu s-a lăsat înduioșat de strigătele de disperare ale mamei lui! A dat foc casei și a așteptat polițiștii sub pat, cu un cuțit în mână

Publicat: 18 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nu s-a lăsat înduioșat de strigătele de disperare ale mamei lui A dat foc casei și a așteptat polițiștii sub pat cu un cuțit în mână

Scene uluitoare într-o comună din județ. După ce a dat foc casei în care se afla mama lui, s-a ascuns sub pat cu un cuțit în mână. Așa i-a așteptat pe polițiști. Soția a fugit din țară și a dat copilul în plasament. Povestea unei familii dezbinate de o boală psihică.

Fără nicio remușcare, un bărbat din județul Iași s-a închis în casă și a vrut să incendieze locuința unde se afla împreună cu mama sa. Bărbatul, cunoscut în evidența Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași, după ce a consumat băuturi alcoolice, nu a mai ținut cont de strigătele de disperare ale mamei sale și a decis să își dea foc. Înscenarea este înspăimântătoare.

Cunoscut cu tulburări psihice

Alin M. are 41 de ani și este din comuna Răducăneni, județul Iași. În cursul zilei de ieri, după ce a consumat băuturi alcoolice, acesta s-a închis în casă, a adunat un morman de haine în mijlocul odăii și a dat foc. Tentativa acestuia nu a reușit, acesta incendiind doar camera în care se afla.

„În cursul zilei de ieri, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului «Sf. Spiridon», a fost transportat un bărbat în vârstă de 41 de ani. Din cercetările noastre, bărbatul este ținut în evidență la Institutul de Psihiatrie «Socola», pentru tulburare psihotică. Tulburarea se agravează la consumul de alcool. Acesta a fost preluat de un echipaj mixt-medical și de poliție. A fost adus în Unitatea de Primiri Urgențe unde a fost tratat. Ulterior, a fost dirijat către Institutul de Psihiatrie Socola”, spune prof. dr. Diana Cimpoesu, șefa UPU Smurd.

De frică, s-a ascuns sub pat cu un cuțit în mână

Din spusele vecinilor, în ziua în care bărbatul a făcut o criză și a vrut să-și incendieze casa, acesta nu a ținut nicio secundă cont că în aceeași locuință stătea și mama lui. Din fericire, vecinii acestuia au intervenit prompt, au sunat la 112, iar bărbatul a fost imobilizat. Primarul comunei povestește amănunte uluitoare.

„Când a ajuns Poliția, Alin era agitat, consumase băuturi alcoolice și a fost imobilizat de jandarmi. După ce a dat foc camerei în care se afla, de spaimă, s-a ascuns sub pat cu un cuțit în mână. Este cunoscut în comună ca fiind un bărbat cu probleme psihice, fapt pentru care locuitorii îl evită”, spune Viorel Ilie, primarul comunei Raducăneni.

Copilul dat în plasament, soția fugită din țară

După spusele primarului comunei în care locuiește Alin M., soția acestuia este plecată în străinătate, în Germania mai exact. Aveau împreună un copil de șapte ani, care a fost dat în plasament.

„Starea materială a familiei este mediocră. Știm despre soția bărbatului că ar fi plecată la lucru în Germania, iar copilul este dat în plasament. În urma celor întâmplate, vom face tot posibilul să-i ajutăm. Noi știam de problemele lui de sănătate, însă, niciodată nu s-a pus problema de a se ajunge atât de departe. Asistenta socială a comunei va face o anchetă, în urma căreia vom putea decide cum îi putem ajuta”, încheie primarul comunei.

Adauga un comentariu